Recensie: Follow Me gooit Saw en Escape Room in moderne horrormix

Recensie: Follow Me gooit Saw en Escape Room in moderne horrormix
Met Keegan Allen en Denzel Whitaker

Film :

Sinds 16 juli draait de film Follow Me in de Nederlandse bioscopen. Mocht je zin hebben in een avondje overleven in een extreme escape room in Rusland, dan zit je met deze film goed. Volgens de steenrijke eigenaar Alexei moeten vlogger Cole en zijn vrienden echter één ding onthouden: hoe echt het ook lijkt, je bent veilig. Lees hier de filmrecensie van Follow Me.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Groot gevaar
De gelikte beroepsvlogger Cole reist met zijn vrienden naar de Russische hoofdstad Moskou om nieuw materiaal vast te leggen voor zijn succesvolle vlog. Daar blijkt echter het grote gevaar op de loer te liggen. Wanneer de grenzen tussen het echte leven en sociale media vervagen, moet de groep vrienden vechten om te ontsnappen en te overleven.

Keegan Allen en Denzel Whitaker in de film 'Follow Me'

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Hoewel de rage rond escape rooms zeker in Nederland al is gaan liggen, komt regisseur Will Wernick (bekend van de eerste film Escape Room uit 2017) met een weinig orginele tweede vlucht naar de vrijheid. Follow Me maakt een frisse start, met het intrigerende hoofdpersonage Cole (vertolkt door Keegan Allen). Na een klein half uur verliest de film zichzelf echter in formulematige voorspelbaarheid. Deze horrorfilm heeft dankzij een aantal bizarre martelapparaten en opdrachten (sleutels zoeken in lijken), sadistische beulen en gewelddadige infiltranten zeker wat weg van de hitreeks Saw, maar wordt nooit heel goed. Daar kan zelfs de als verrassend gepresenteerde finale weinig aan veranderen. Anderhalve ster.

Cast
Naast Keegan Allen (King Cobra) en Ronen Rubinstein (Condemned) zijn ook Denzel Whitaker (Black Panther) en Holland Roden (Teen Wolf) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Will Wernick (Escape Room).

Follow Me is vanaf 16 juli 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 92 minuten. IMDb-score: 5,6.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Follow Me gooit Saw en Escape Room in moderne horrormix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV