Recensie: The Last Full Measure toont helse Vietnamoorlog met enorme sterrencast

Recensie: The Last Full Measure toont helse Vietnamoorlog met enorme sterrencast
Met onder anderen Sebastian Stan, Samuel L. Jackson en Ed Harris

Film :

De film The Last Full Measure draait sinds 16 juli in de bioscoop. Wie een grootschalige actie- en oorlogsfilm zoekt, zit absoluut in de verkeerde bioscoopzaal. Deze film is een typisch Amerikaans, sentimenteel verhaal over oorlogshelden, de oorlog in de mens, en hoe verwoestend dat is. Lees hier de filmrecensie van The Last Full Measure.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

William Pitsenbarger
The Last Full Measure vertelt het waargebeurde verhaal van hospik William Pitsenbarger, een held die meer dan zestig mensen redde in de Vietnamoorlog. Voor zijn heroïsche daden werd hij dertig jaar later onderscheiden met de Medal of Honor. Maar voordat hij deze kreeg, werd de onderscheiding hem ontnomen wegens politieke redenen. Zijn vader strijdt samen met vele Vietnamveteranen tegen de overheid om de gevallen oorlogsheld de medaille te geven die hij verdient. Scott Huffmann wordt op de zaak gezet om het grote onrecht te onderzoeken.

Jeremy Irvine en Sebastian Stan in de film 'The Last Full Measure'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Voor wie een film verwacht zoals het aangrijpende Hacksaw Ridge of Oscarwinnaar 1917 komt wat bedrogen uit. Op geen enkele manier zijn die meesterwerk te vergelijken met deze oorlogsfilm, die meer neigt naar drama en die tegen het randje botst van over-de-top Amerikaanse sentimentaliteit. Wel heeft The Last Full Measure een waanzinnige cast, met onder anderen acteerveteranen Christopher Plummer en Ed Harris, die overduidelijk een statement willen maken voor vergeten oorlogshelden en hun grote leed. De scènes in oorlogsgebied zijn kleinschalig en weinig indrukwekkend en dat is jammer. Het verhaal an sich maakt wel indruk, maar niet iedereen zal tevreden de bioscoop uitlopen. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Sebastian Stan (I, Tonya) en Alison Sudol (Between Us) zijn ook Ed Harris (The Abyss), Christopher Plummer (All the Money in the World), William Hurt (Into the Wild), Samuel L. Jackson (Inglourious Basterds) en Jeremy Irvine (War Horse) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Todd Robinson (Phantom).

The Last Full Measure is vanaf 16 juli 2020 in de Nederlandse Bioscopen te zien. Genre: Drama, Oorlog. Tijdsduur: 116 minuten. IMDb-score: 6,7.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Last Full Measure toont helse Vietnamoorlog met enorme sterrencast of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV