Top 10 van beste films met Julia Roberts

Top 10 van beste films met Julia Roberts
Lees hier ook waar je de films kunt streamen

Kijktip :

Julia Roberts is inmiddels al ruim dertig jaar een vaste waarde in Hollywood. In rap tempo groeide ze aan het begin van de jaren negentig uit tot één van de grootste filmsterren ter wereld. Gids.tv zette de tien beste films waarin Roberts te zien was voor je op een rijtje.

1. Wonder (2017 | IMDb ★ 8,0)


De eerste film op onze lijst is wellicht niet de meest bekende uit de carrière van Roberts, maar wel één van de allermooiste. In Wonder speelt ze de moeder van het jonge ventje August Pullman (gespeeld door Jacob Tremblay), die geboren is met een aantal misvormingen in zijn gezicht. August ziet vanwege zijn uiterlijk als een berg op tegen zijn eerste schooldag en besluit een astronautenhelm te dragen. Ondanks verschillende tegenslagen kan hij altijd rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder, vader en grote zus. Lees hier waar je Wonder kunt streamen.

2. Ocean's Eleven (2001 | IMDb ★ 7,7)


Ook in de tweede film van deze top tien speelt Roberts niet de hoofdrol. Na het grote succes van Erin Brockovich accepteerde Roberts zonder twijfel een bijrol en een fractie van haar normale salaris voor een nieuwe samenwerking met de regisseur van die film, Steven Soderbergh. In Ocean's Eleven speelt ze de ex-geliefde van meesterinbreker Danny Ocean (George Clooney), die met een aantal criminele meesterbreinen een gewaagde overval plant op het casino van Roberts' huidige geliefde (Andy Garcia). Lees hier waar je Ocean's Eleven kunt streamen.

3. Erin Brockovich (2000 | IMDb ★ 7,3)


Dan nu het absolute hoogtepunt uit de carrière van Roberts - in ieder geval op acteergebied. Ze won een Oscar, Golden Globe én BAFTA Award voor haar vertolking van de titelrol in Erin Brockovich. Roberts speelt een ietwat ordinaire, werkloze, alleenstaande moeder. Erin krijgt een baantje als assistente bij een advocatenkantoor, waar ze bij toeval ontdekt hoe een energiebedrijf in Californië het water in de omgeving vervuild met schimmige praktijken. Ze besluit de strijd met het bedrijf aan te binden. Lees hier waar je Erin Brockovich kunt streamen.

4. Steel Magnolias (1989 | IMDb ★ 7,3)


We gaan terug in de tijd, naar het begin van de carrière van Roberts, voor de typische vrouwenfilm Steel Magnolias. In de lokale schoonheidssalon hebben een aantal vrouwen uit een klein Amerikaans plaatsje een unieke vriendschap opgebouwd. De dochter van één van hen stapt in het huwelijksbootje en dat zorgt voor allerlei beslommeringen in hun levens. De cast is van topkwaliteit, met onder anderen Sally Field, Dolly Parton en Shirley MacLaine. Roberts ontving haar eerste Oscarnominatie voor haar bijrol als de jongedame die gaat trouwen. Lees hier waar je Steel Magnolias kunt streamen.

5. August: Osage County (2013 | IMDb ★ 7,2)


Met August: Osage County zette Roberts zichzelf na enkele mindere jaren weer op de kaart als serieuze actrice. Ze kreeg dan ook haar vierde Oscarnominatie voor haar rol in dit pijnlijke drama, waarin een familie bij elkaar komt in het ouderlijk huis als gevolg van een crisis. Daar komt een boel oud zeer naar boven, dat zich vooral richt op Violet Weston, de moeder des huizes. Zij wordt op fantastische wijze gespeeld door Meryl Streep, maar Roberts is haar gelijke als haar oudste dochter. Het levert acteervuurwerk op. Lees hier waar je August: Osage County kunt streamen.

6. Closer (2004 | IMDb ★ 7,2)


Na de overvloed aan romantische comedy's in de jaren negentig gooide Roberts het aan het begin van deze eeuw over een andere boeg, met een aantal serieuze films. Eén van die films is het drama Closer, dat ondanks de amoureuze verwikkelingen bijna gespeend is van enige romantiek. De film is grimmig en enigszins deprimerend en alle relaties die in Closer aan bod komen zijn op de één of andere manier ongezond. De vier hoofdrolspelers (Roberts, Natalie Portman, Jude Law en Clive Owen) zijn allemaal in topvorm. Lees hier waar je Closer kunt streamen.

7. Notting Hill (1999 | IMDb ★ 7,1)


Dat Roberts in de jaren negentig een hele lading romantische comedy's maakte, wil natuurlijk niet zeggen dat die slecht zijn. Integendeel, zelfs: ruim twintig jaar na dato staat vooral Notting Hill nog altijd fier overeind als één van de beste romcoms van het decennium. Roberts speelt in feite zichzelf, want haar personage Anna Scott is de beroemdste en meest begeerde vrouwelijke filmster ter wereld. Zij loopt toevallig de boekenwinkel van de klungelige Will Thacker (Hugh Grant) binnen, en dat is het begin van een onwaarschijnlijke romance. Lees hier waar je Notting Hill kunt streamen.

8. Pretty Woman (1990 | IMDb ★ 7,0)


Dit is 'm dan: de film waarmee Julia Roberts een absolute wereldster en een household name werd. In Pretty Woman speelt ze een jonge prostituee, die door een rijke zakenman (Richard Gere) wordt ingeschakeld: ze moet hem vergezellen bij enkele belangrijke evenementen. Daarvoor moet de zakenman haar echter wel omturnen van een ordinaire vrouw tot een echte dame. Hoe beter de twee elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar beginnen te voelen - en uiteindelijk slaat de vonk onherroepelijk over. Lees hier waar je Pretty Woman kunt streamen.

9. Charlie Wilson's War (2007 | IMDb ★ 7,0)


Voor deze film (na Closer de tweede samenwerking tussen Roberts en regisseur Mike Nichols) werd een geweldige cast verzameld. De hoofdrol wordt gespeeld door Tom Hanks en verder zijn ook Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Ned Beatty en Emily Blunt te zien in deze fantastische politieke satire. Centraal staat het levensverhaal van de Texaanse senator Charlie Wilson, die zich gedurende zijn politieke carrière bezighoudt met een aantal kwalijke zaken. Deze blijken uiteindelijk serieuze consequenties te hebben. Lees hier waar je Charlie Wilson's War kunt streamen.

10. Hook (1991 | IMDb ★ 6,8)


Misschien was je het vergeten, omdat iedereen Hook herinnert om de geweldige hoofdrol van Robin Williams, maar ook Julia Roberts is te zien in deze vermakelijke Steven Spielberg-film. Zij speelt Tinkerbell, de magische vriendin van Peter Pan. De kwaadaardige Kapitein Haak (Dustin Hoffman) heeft de kinderen van een volwassen Peter gekidnapt en dus moet hij terug naar Neverland om zijn kinderen - en zijn jeugdigheid - terug te halen. Het is het begin van een geweldig avontuur en een heerlijke feelgoodfilm. Lees hier waar je Hook kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV