Geweldige science fiction-film Twelve Monkeys vrijdag te zien op Canvas

Geweldige science fiction-film Twelve Monkeys vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De carrière van regisseur Terry Gilliam is bijzonder grillig te noemen, maar hij heeft al regelmatig een meesterwerk afgeleverd. Na onder meer Monty Python and the Holy Grail, Brazil en The Fisher King kwam hij in 1995 met de fantastische film Twelve Monkeys. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Twelve Monkeys streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In het jaar 1996 zijn vijf miljard mensen uitgeroeid door een levensgevaarlijk virus. Na deze gebeurtenis leeft de mensheid (of wat er nog van over is) in 2035 ondergronds. De veroordeelde James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het vreselijke virus, zodat er aan een vaccin gewerkt kan worden. Hij komt echter een paar jaar te vroeg terecht, in 1990, waar natuurlijk niemand zijn verhaal gelooft. Cole belandt in een inrichting, waar hij Dr. Kathryn Railly ontmoet. Zij begint langzaam in zijn verhaal te geloven. Maar bij Cole slaat de twijfel toe.

Gruwelijke toekomst
Gilliam lijkt in deze film zo veel mogelijk zijn best te doen om een zo gruwelijk mogelijke toekomst te schetsen - maar ook een gruwelijk verleden. Bruce Willis is geknipt voor de hoofdrol, maar het is Brad Pitt die als een gestoorde gek de meest indruk maakt. Pitt werd dan ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Complimenten gaan ook naar de prachtige vormgeving, het fantastische camerawerk en het spannende verhaal, dat je ruim twee uur lang op het puntje van je stoel houdt. Een klassieker die je gezien moet hebben.

Twelve Monkeys (1995) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 24 juli om 21.00 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV