Briljante comedy Groundhog Day zaterdag te zien op Veronica

Briljante comedy Groundhog Day zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het mag dan hartje zomer zijn, de typische "winterfilm" Groundhog Day blijft het hele jaar door leuk om te zien. Donderdagavond kun je van deze klassieke, briljante comedy genieten op Veronica. Je kunt Groundhog Day streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De egocentrische weerman Phil Connors (gespeeld door Bill Murray) beleeft keer op keer dezelfde dag wanneer hij voor de zoveelste keer naar Puxatawney is gestuurd om het jaarlijkse Groundhog Day Festival te verslaan. Hij probeert het beste te maken van deze tot wanhoop stemmende, absurde situatie. Aanvankelijk geniet hij van de ongekende mogelijkheden die het heeft als geen van je daden blijvende consequenties heeft. Maar zelfs Phil Connors raakt verzadigd en beleeft een ommekeer in zijn leven.

Geniaal idee
De film Groundhog Day is volledig terug te voeren op één geniaal idee van Danny Rubin: telkens weer dezelfde vermoeiende, saaie dag beleven. Samen met regisseur Harold Ramis werkte hij dit idee uit tot een briljant scenario, waarin de talloze mogelijkheden die dit gegeven biedt volledig worden uitgemolken. Het leverde een comedyklassieker van formaat op, die in eerste instantie niet bijzonder succesvol was; inmiddels is het echter één van de meest geliefde comedy's van de hele jaren negentig. De makers konden bovendien beschikken over de geweldige Bill Murray, die als geen ander een verveelde, ongeïnteresseerde journalist kan spelen.

'I Got You Babe'
Groundhog Day bevat vele memorabele scènes, waaronder een terugkerende running gag die ervoor zorgt dat je nooit meer hetzelfde luistert naar 'I Got You Babe' van Sonny & Cher. Deze jaren zestig-oorwurm speelt namelijk een prominente rol in de film. Verder is het genieten van het heerlijke acteerwerk van de rest van de cast, want naast Murray spelen ook Andie MacDowell (die de aantrekkelijke producente van Connors speelt) en Stephen Tobolowsky (als de irritante voormalige schoolgenoot van Connors) op de toppen van hun kunnen. Een film die je gezien moet hebben.

Groundhog Day (1993) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op donderdag 6 augustus om 21.15 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante comedy Groundhog Day zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen