Prachtige natuurdocumentaire Animal Weapons zondag te zien op NPO 2

Prachtige natuurdocumentaire Animal Weapons zondag te zien op NPO 2
Evolutionaire wedloop

Kijktip :

Op zondag 26 juli zendt NPO 2 opnieuw, zoals wel vaker de laatste tijd, een prachtige natuurdocumentaire uit in de vooravond. Deze week is dat Animal Weapons, waarin - zoals de titel al aangeeft - de 'wapens' van dieren onder de loep worden genomen.

Animal Weapons gemist? Je kunt de hele documentaire terugkijken op Gids.tv.

Evolutionaire wapenwedloop
Al miljoenen jaren is er in het dierenrijk een evolutionaire wapenwedloop gaande, want van alle diersoorten op onze wereld zijn er slechts een paar duizend uitgerust met enorme wapens. De vele andere diersoorten, die biologisch vrijwel identiek zijn en ook moeten vechten voor hun territorium, voedsel of partner, hebben pech: zij moeten het zonder wapen stellen.

Geheimen
In de documentaire Animal Weapons duikt bioloog Doug Emlen in de geheimen die achter deze extreme wapens schuilen. Waarom zijn bepaalde dieren wél uitgerust met wapens en andere niet? Wat is de functie van deze soms bizarre aanvals- of verdedigingsmechanismen? En wat voor schade richten deze wapens eigenlijk precies aan bij tegenstanders?

De natuurdocumentaire Animal Weapons is op zondag 26 juli om 19.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Animal Weapons terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV