Inez Weski kiest Midnight Cowboy als Zomergasten-film op zondag 26 juli

Inez Weski kiest Midnight Cowboy als Zomergasten-film op zondag 26 juli
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Op zondag 26 juli is strafrechtadvocate Inez Weskie de tweede Zomergast van 2020. Aan het eind van een avondvullend gesprek mag de gast traditioneel een film uitkiezen. Weski kiest voor Midnight Cowboy, de prachtige klassieker van regisseur John Schlesinger. Je kunt Midnight Cowboy streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Midnight Cowboy gaat over de knappe, naïef-charmante cowboy Joe Buck uit Texas. Hij is ervan overtuigd dat hij de redding is van naar liefde hongerende vrouwen in New York en reist naar de Big Apple om rijkdom te vinden. De enige echte rijkdom die hij echter vindt is een vriendschap met Ratso Rizzo, een verlopen oplichter met grote dromen. In het leven aan de haveloze zelfkant van de maatschappij krijgen deze paria's een onwaarschijnlijke band die verder reikt dan hun verscheurde dromen. Samen smeden ze plannen om op korte termijn extreem rijk te worden.

Oscarwinnaar
Hoewel Midnight Cowboy ten tijde van de release een tamelijk controversiële film was, vooral vanwege de homoseksuele ondertonen (die in de jaren zestig nog voor problemen zorgden) en de expliciete dialogen, won deze productie tal van belangrijke filmprijzen. Hoogtepunt was de winst van drie Oscars: Beste Film, Beste Regie (John Schlesinger) en Beste Aangepaste Scenario. Het toont aan dat het Oscarcomité aan het eind van de jaren zestig wel degelijk meebewoog met de veranderde moraal en de seksuele vrijheid die in het roerige decennium hoog in het vaandel stond.

Acteervuurwerk
Het allergrootste pluspunt aan Midnight Cowboy is het acteervuurwerk dat de hele cast aflevert. Bijrolspelers Sylvia Miles en Brenda Vaccaro werden ook genomineerd voor diverse prijzen, maar het zijn hoofdrolspelers Dustin Hoffman en Jon Voight die de show stelen. Zij vormen een even onwaarschijnlijk als aandoenlijk koppel in deze prachtige film, die onverwacht hard aankomt. Naast het acteerwerk is ook de muziek, met de beroemde mondharmonica van Toots Thielemans en de hit 'Everybody's Talking' van Harry Nilsson, geweldig. Een absolute klassieker.

Midnight Cowboy (1969) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zondag 26 juli om 23.25 uur te zien op NPO 2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Inez Weski kiest Midnight Cowboy als Zomergasten-film op zondag 26 juli of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV