Spannende rechtbankthriller Runaway Jury maandag te zien op Veronica

Spannende rechtbankthriller Runaway Jury maandag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het genre van de rechtbankthriller lijkt gepatenteerd te zijn door de Amerikaanse schrijver John Grisham. Hij schreef al tal van boeken in dat genre, die regelmatig verfilmd zijn. Eén van de beter Grisham-producties is Runaway Jury, maandag te zien op Veronica. Je kunt Runaway Jury streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Zakenman Jacob Wood wordt door een ex-werknemer neergeschoten. Zijn weduwe spant een proces aan tegen de fabrikant die het moordwapen produceerde. De idealistische advocaat Wendell Rohr wil een precedent scheppen door de wapenindustrie verantwoordelijk te stellen voor wat er met hun producten gebeurt. De tegenpartij huurt echter de genadeloze jury-expert Rankin Fitch in. Fitch gaat op zoek naar de ideale jury voor deze rechtszaak en gaat geen oneerlijke praktijk uit de weg om zijn doel te bereiken. Maar bij aanvang van het proces blijkt dat de mensenkennis van Fitch niet feilloos is.

Fantastische acteurs
In Runaway Jury kruisen twee van de beste acteurs van hun generatie (en tevens goede vrienden van elkaar) de degens: tweevoudig Oscarwinnaar Gene Hackman en tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman. Deze iconische acteerveteranen hebben samen een oeuvre om u tegen te zeggen, maar ze speelden nog nooit met elkaar in één film. Runaway Jury doet wellicht niet helemaal recht aan de eerdere klassiekers waar ze in speelden, maar het scenario geeft ze wel genoeg scènes om hun tanden in te zetten. John Cusack en Rachel Weisz zijn ook te zien in de film, maar zij kunnen bij lange na niet tippen aan Hackman en Hoffman.

Runaway Jury (2003) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op maandag 27 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende rechtbankthriller Runaway Jury maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier