Recensie: in Ava vecht Jessica Chastain in keiharde wereld als huurmoordenaar

Recensie: in Ava vecht Jessica Chastain in keiharde wereld als huurmoordenaar
Met brute vechtscène tussen Colin Farrell en John Malkovich!

Film :

Vanaf 30 juli gaat de film Ava draaien in de Nederlandse bioscopen. Wie zin heeft in een avondje flink knokken met dood en verderf tot gevolg, zit met deze film goed. De cast is indrukwekkend: naast Jessica Chastain en Colin Farrell doen ook geweldige veteranen als John Malkovich en Geena Davis mee. Lees hier de filmrecensie van Ava.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lippenstift, pruiken en drank
Het verhaal gaat over de mooie Ava. Zij is een ster in haar werk als huurmoordenaar die geheime operaties uitvoert voor de overheid. Ava reist de hele wereld rond en haar expertise bestaat uit het uitschakelen van, voornamelijk, vooraanstaande namen. Wanneer een gevaarlijke klus helemaal uit de hand loopt bevindt Ava zich in een levensbedreigende situatie. Haar familie begrijpt niets van wat Ava uitspookt en ze wordt op de hielen gezeten door haar voormalige werkgevers.

Actrice Jessica Chastain in de film 'Ava'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Regisseur Tate Taylor (bekend van de film The Girl on a Train) heeft een mooie cast tot zijn beschikking, met onder anderen oudere acteurs als Malkovich en Davis. Dat geeft deze productie zeker wat extra. Het verhaal is niet orgineel of erg goed, maar blijft door deze acteurs toch aardig om naar te kijken. Geena Davis speelt de moeder van Ava en dat brengt ontroerende én grappige dialogen met zich mee. De inmiddels 66-jarige Malkovich is altijd een excentriek feest op het witte doek; dit keer is hij bovendien te zien in een vechtscène die de boeken in kan gaan als 'legendarisch'. Over het geheel genomen is de film niet heel sterk, maar toch biedt het een vermakelijke anderhalf uur. Twëeenhalve ster.

Cast
Naast Jessica Chastain (Molly's Game) en Colin Farrell (The Killing of a Sacred Deer) zijn ook Geena Davis (The Long Kiss Goodnight) en John Malkovich (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Tate Taylor (Ma).

Ava draait vanaf 30 juli 2020 in de Nederlandse bioscopen. Genre: misdaad, drama, actie. Tijdsduur: 96 minuten. IMDb-score: 5,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV