Vanavond op tv: start Nu we er toch zijn - Pride, slotaflevering Het mooiste meisje en meer

Vanavond op tv: start Nu we er toch zijn - Pride, slotaflevering Het mooiste meisje en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 juli

Kijktip :

Deze week organiseert NPO 3 een speciale Pride-week, met diverse programma's over de LHBT-gemeenschap - zoals de terugkeer van Nu we er toch zijn. Verder onder meer de slotaflevering van Het mooiste meisje van de klas. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De Hit Kwis

NPO 1
19:10 uur

In de nieuwe muziekquiz De Hit Kwis draait alles om het zo snel mogelijk raden van zoveel mogelijk hits. Het programma met Romy Monteiro en Kees Tol is deze zomer elke werkdag om 19:00 uur te zien op NPO 1. De gezelligste meezingers, zomerse songs en de grootste hits wisselen elkaar in hoog tempo af. Drie duo's spelen tegen elkaar in drie rondes, waarin steeds één koppel afvalt. Het snelst spelende team met de grootste muziekkennis blijft uiteindelijk over en mag de finale spelen.


Nieuw: Nu we er toch zijn - Pride

NPO 3
19:25 uur

In een speciale Pride-editie van het legendarische BNN-programma Nu we er toch zijn testen presentator Jurre Geluk, politicus Rob Jetten, mediapersoonlijkheid Ellie Lust, model Loiza Lamers en zangeres Shary-An Nivillac in vijf afleveringen niet alleen hoe gastvrij gemeenten zijn, maar ook hoe solidair inwoners zijn met de LGBTQ+-community. Tijdens hun verblijf in de gemeentes ontmoeten de BN'ers mensen uit de LGBTQ+-community die hun ervaringen en verhalen delen.


Docu: Mans Genoeg

NPO 3
20:30 uur

In de documentaire Mans Genoeg, die de Pride Week op NPO 3 aftrapt, gaat Jan Kooijman op zoek naar antwoord op de vraag waarom homo-zijn nog steeds zoveel agressie oproept. Wat is de huidige stand van zaken rondom anti-homogeweld en homoacceptatie in Nederland? Kooijman gaat aan de hand van het verhaal van Saïd Zankoua, die afgelopen 17 mei dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam, op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen van homohaat en geweld.


Filmkomedie: Pride

NPO 3
21:20 uur

Vanwege de Pride Week op NPO 3 is vanavond ook de fantastische comedy Pride te zien. Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Nationale Unie van Mijnwerkers (NUM) is in staking. Tijdens de Gay Pride Mars in Londen, besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen. Maar er is één probleem, de Unie schaamt zich er voor om hun steun te ontvangen.


Slot: Het mooiste meisje van de klas

NPO 1
21:25 uur

In de laatste aflevering van Het mooiste meisje van de klas van dit seizoen het verhaal van Claudia Rademaker, die na haar schoolperiode een topmodel in Indonesië werd. Het modellenwerk bracht haar naar Azië en in Indonesië groeide zij uit tot een van de meest bekende modellen. Ze trouwde met een welgestelde man en Claudia leefde als een prinses. Uiteindelijk voelde ze zich gevangen in een gouden kooi. Na vele jaren van verdriet en angst heeft Claudia zich weten te ontworstelen uit het milieu waarin zij niet zichzelf kon zijn.


Docu: Veearts Maaike

NPO 2
22:10 uur

De documentaire Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven. Veearts Maaike van den Berg raast door het Groningse land van melkveehouder naar melkveehouder. Ze treedt op bij moeilijke bevallingen van koeien en samen met de boer neemt ze beslissingen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Nu we er toch zijn - Pride, slotaflevering Het mooiste meisje en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier