Ode aan overleden sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer

Ode aan overleden sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer
BN'ers en wetenschappers blikken terug

Kijktip :

Mobiel telefoneren, koken met een magnetron en thuis winkelen vanaf je bank; het is voor ons inmiddels vanzelfsprekend. Maar dat was het dertig jaar geleden zeker niet. Toch was er één man met een vooruitziende blik, die deze ‘nieuwe’ technieken al ver van te voren voorspelde: Chriet Titulaer. In de De Wondere Wereld van Chriet Titulaer wordt ode gegeven aan de in april van dit jaar overleden sterrenkundige en tv-presentator.

In deze eenmalige uitzending vertellen onder meer astronaut André Kuijpers, radio-dj Sander Lantinga en komiek André van Duin over hun bewondering voor de markante wetenschapper. Presentatoren Diederik Jekel en Lieven Scheire blikken vooruit en terug op verschillende technologische ontwikkelingen die Chriet door de jaren heen heeft besproken. Waar leek het in de jaren 80 naartoe te gaan, waar staan we nu en waar brengt de toekomstige technologie ons?

Chriet Titulaer

Chriet Titulaer begon zijn tv-carrière als presentator en commentator van grote wetenschappelijke gebeurtenissen, zoals de maanlanding in 1969 en de lancering van de spaceshuttle Columbia in 1981. In de jaren 80 werd hij nog bekender dankzij zijn populaire wetenschapsprogramma Wondere Wereld van de TROS. Ook was hij medeoprichter van onder meer het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst, projecten waarmee hij mensen een idee wilde geven over hoe techniek hun leefwereld zou veranderen.

De Wondere Wereld van Chriet Titulaer is woensdag 27 december om 21:45 uur te zien op NPO 1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ode aan overleden sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV