Prachtige muziekdocu George Michael: Freedom woensdag te zien op NPO 3

Prachtige muziekdocu George Michael: Freedom woensdag te zien op NPO 3
Openhartige documentaire over popidool

Kijktip :

De laatste weken focust NPO 3 zich op de woensdagavond op de grootste en populairste artiesten aller tijden, met muziekspecials en documentaires. Na ABBA en Queen is het op woensdag 29 juli de beurt aan George Michael. Na de special Het beste van... George Michael is om 21.15 uur de prachtige documentaire George Michael: Freedom te zien.

Documentaire George Michael: Freedom gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Openhartig
In de documentaire komt George Michael zelf veelvuldig aan het woord. Hij vertelt openhartig over de roerige periode rond de release van zijn tweede soloalbum Listen Without Prejudice Vol. 1 en de hevige strijd met platenmaatschappij Sony. Michael, moe van de roem na de enorme successen met Wham! en zijn eerste album Faith, wilde namelijk niet langer met zijn eigen gezicht de nieuwe plaat promoten.

Aids
Ook diverse tragische momenten uit zijn leven komen aan bod, zoals de ziekte van zijn eerste grote liefde Anselmo Feleppa. Die overleed in 1993 aan de gevolgen van aids, waar Michael het nummer 'Jesus to a Child' over schreef. Michael zelf overleed op 25 december 2016, maar voor zijn dood was hij nog nauw betrokken bij deze documentaire. Naast interviews met hemzelf zijn ook gesprekken met Elton John, Stevie Wonder, Liam Gallagher en Mary J. Blige én bijzonder archiefmateriaal te zien.

De muziekdocumentaire George Michael: Freedom is op woensdag 29 juli om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire George Michael: Freedom terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocu George Michael: Freedom woensdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV