Woensdag in special van De Kennis van Nu: vechten voor tegengif

Woensdag in special van De Kennis van Nu: vechten voor tegengif
Strijden tegen slangenbeten

Kijktip :

Woensdagavond (29 juli) komt De Kennis van Nu met een special over tegengiffen. We hebben het hier niet over een vaccin tegen het coronavirus, maar om een echt antigif tegen het gif van een slangenbeet. Elisabeth van Nimwegen reist af naar Costa Rica, waar op spectaculaire wijze tegengiffen worden gemaakt.

De Kennis van Nu over tegengif gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Gehandicapt
Slangenbeten zorgen elke dag weer voor veel ellende, over de hele wereld. Elke vier minuten overlijdt er iemand op aarde aan de gevolgen van een slangenbeet en jaarlijks raken zo'n half miljoen mensen blijvend gehandicapt nadat ze gebeten zijn door een slang. Vooral in Afrika zijn veel mensen het slachtoffer van slangenbeten. Onderzoekers gaan de strijd tegen het gif aan.

Tekort
Een tegengif is namelijk broodnodig voor deze slachtoffers, maar laat daar nu net een tekort aan zijn. In Costa Rica proberen onderzoekers op een bijzondere manier tegengif te creëren: ze injecteren paarden met kleine hoeveelheden slangengif, en die maken vervolgens antistoffen aan tegen het gif. Door het bloed van paarden af te tappen en te filteren, ontstaat uiteindelijk een bruikbaar tegengif voor mensen.

De aflevering van De Kennis van Nu over tegengiffen is op woensdag 29 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Kennis van Nu terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in special van De Kennis van Nu: vechten voor tegengif of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV