Geweldige actiefilm Face/Off woensdag 29 juli te zien op Veronica

Geweldige actiefilm Face/Off woensdag 29 juli te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Op woensdagavond 29 juli kun je op Veronica genieten van de geweldige actieklassieker Face/Off. Deze ingenieuze film is geregisseerd door de Aziatische vechtfilmgrootheid John Woo en bevat prachtige hoofdrollen van Nicolas Cage en John Travolta. Je kunt Face/Off streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
FBI-agent Sean Archer wil koste wat kost de psychotische terrorist Castor Troy oppakken, omdat deze verantwoordelijk is voor de moord op zijn zoontje. Troy wordt opgepakt, maar raakt in coma en dat zorgt voor een levensgroot probleem: hij blijkt een bom in Los Angeles te hebben verborgen. Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en gaat tot het uiterste. Hij ondergaat zelfs een medische ingreep waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld. Ondertussen ontwaakt Troy uit zijn coma en ontsnapt uit het ziekenhuis...

Fantastisch idee
De meeste actiefilms blinken niet bepaald uit door een vernuftig of origineel script; ze worden vaak gemaakt volgens het stramien "van dik hout zaagt men planken", met een overdosis aan onnodige vechtscènes en explosies. Er zijn echter een aantal uitzonderingen en Face/Off is daar een voorbeeld van. Het idee mag dan zeer onwaarschijnlijk zijn (twee mannen die van gezicht wisselen), het is wel een fantastisch uitgangspunt voor een zenuwslopende actiethriller, die je constant op het puntje van je stoel houdt.

Martial arts
De Hongkongse filmregisseur John Woo maakte in de jaren voor zijn komst naar Hollywood furore in zijn thuisland met een aantal baanbrekende martial arts-films. Met klassiekers als The Killer (1989) en Hard Boiled (1992) boekte hij wereldwijde successen en na zijn komst naar Hollywood kreeg hij de beschikking over een lading topacteurs waar je u tegen zegt. In Face/Off zien we naast filmiconen Nicolas Cage en John Travolta in de hoofdrollen ook geweldige bijrollen van onder anderen Joan Allen en Gina Gershon.

Face/Off (1997) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op woensdag 29 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm Face/Off woensdag 29 juli te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV