Hilarische oorlogscomedy Tropic Thunder zondag te zien op Comedy Central

Hilarische oorlogscomedy Tropic Thunder zondag te zien op Comedy Central
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Ben Stiller is al jaren een grote filmster in Hollywood en dankzij die status is de komiek ook in staat om regelmatig zelf een film te regisseren. Zijn beste productie is zonder twijfel de hilarische oorlogscomedy Tropic Thunder. Deze film is zondag te zien op Comedy Central en je kunt Tropic Thunder streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
De verwende filmster Tugg Speedman krijgt een rol in een groots opgezette oorlogsfilm. Hij vertrekt samen met een aantal collega's, onder wie Oscarwinnaar Kirk Lazarus, naar Zuidoost-Azië. Beginnend regisseur Damien Cockburn heeft de handen vol met de acteurs, die absoluut niet met elkaar overweg kunnen. Als laatste redmiddel om alsnog iets van de film te maken, trekt hij met zijn cast de jungle in om ze in barre omstandigheden te laten acteren. Wanneer de acteurs in contact komen met een drugsbende worden ze gedwongen om hun rollen ook in het echte leven aan te nemen.

Supersterren
Tropic Thunder voert een groot aantal verwende en lastige filmsterren op, en het leuke is dat die ook echt worden gespeeld door enigszins verwende sterren. Robert Downey jr. bijvoorbeeld, die op weergaloze wijze Kirk Lazarus vertolkt. Hij is een serieuze witte acteur met een Oscar op zijn naam, die tot het uiterste gaat voor zijn rol als zwarte soldaat. Kirk Lazarus heeft zelfs donker pigment in zijn huid geïmplementeerd, een plotelement dat vandaag de dag wellicht voor flink wat controverse had gezorgd, met het oog op Black Lives Matter.

Oscarnominatie
Downey jr. vertolkte zijn rol echter zó fantastisch, dat hij een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol kreeg. Het was het begin van zijn renaissance als acteur, want in hetzelfde jaar dat Tropic Thunder verscheen (2008) was Downey jr. voor het eerst te zien als Tony Stark in de eerste Iron Man-film. In Tropic Thunder zijn nog veel meer fantastische acteurs te zien: Ben Stiller zelf, Jack Black, Nick Nolte, Steve Coogan, Matthew McConaughey en een onherkenbare, maar hilarische Tom Cruise.

Tropic Thunder (2008) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zondag 4 oktober om 20.00 uur te zien op Comedy Central. Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Hilarische oorlogscomedy Tropic Thunder zondag te zien op Comedy Central of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier