Prachtige Spaanse dramafilm Mar adentro donderdag te zien op Canvas

Prachtige Spaanse dramafilm Mar adentro donderdag te zien op Canvas
Ook bekend onder Engelse titel The Sea Inside

Kijktip :

Op donderdagavond 30 juli kun je op Canvas genieten van het prachtige, aangrijpende drama Mar adentro (Engelse titel: The Sea Inside). In deze geweldige Spaanse film speelt Javier Bardem de sterren van de hemel als een aan bed gekluisterd kasplantje.

Het verhaal
Ramón ligt al bijna 30 jaar krachteloos in zijn bed, onder de hoede van zijn familie. Zijn enige uitzicht op het leven is het raam van zijn kamer, vlakbij de zee die hij ooit zo graag bereisde en waar hij het ongeluk kreeg dat een einde maakte aan zijn jeugd. Sinds dat ongeluk is het zijn doel zijn leven op een waardige manier te beëindigen. De aankomst van twee vrouwen verstoort zijn wereld: Julia is een advocaat die hem in zijn strijd wil helpen en Rosa de buurvrouw uit het dorp die hem ervan wil overtuigen dat zijn leven - ondanks de pijn - nog de moeite waard is.

Sublieme acteur
Javier Bardem wandelt inmiddels al zo'n dertig jaar rond in de filmwereld. Naast zijn Spaanse oeuvre maakte hij ook uitstapjes naar Hollywood en Mexico, waar hij eveneens liet zien een sublieme acteur te zijn. In Mar adentro speelt hij één van de beste rollen uit zijn carrière. Bardem werd meer dan terecht genomineerd voor een Golden Globe (iets dat niet vaak gebeurt bij niet-Engelstalige rollen), maar een Oscarnominatie ging aan zijn neus voorbij. Dat werd een paar jaar later goed gemaakt: in 2008 won Bardem een Oscar voor zijn angstaanjagende bijrol in No Country for Old Men.

Toch een Oscar
Hoewel Bardem dus geen nominatie ontving van het Oscarcomité, won Mar adentro tóch een Oscar: de prijs voor Beste Niet-Engelstalige Film ging naar dit Spaanse meesterwerk. Ook de make-up ontving een nominatie voor hun werk op Bardem. De destijds 35-jarige acteur speelt in Mar adentro namelijk een oudere man, en dat vergt nogal wat make-up. Mar adentro werd geregisseerd door Alejandro Amenábar, die al meer fantastische films op zijn naam heeft staan. Hij maakte onder meer Abre los ojos (Engelse titel: Open Your Eyes, 1997) en de horrorfilm The Others (2001).

Mar adentro (2004) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op donderdag 30 juli om 21.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige Spaanse dramafilm Mar adentro donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV