Special Het Offerfeest 2020 is vrijdag 31 juli te zien op NPO 2

Special Het Offerfeest 2020 is vrijdag 31 juli te zien op NPO 2
Speciale uitzending rond islamitische feestdag

Kijktip :

Net als het christendom en de westerse cultuur kent ook de moslimcultuur een aantal belangrijke feestdagen gedurende het jaar. Naast de Ramadan en het Suikerfeest staat ook het Offerfeest met stip in de agenda. In de special Het Offerfeest 2020 krijgen we meer te weten over deze feestdag.

Special Het Offerfeest 2020 gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Zomervakantie
Presentator Karim Amghar onderzoekt in deze speciale uitzending hoe en voor wie moslims zich dit jaar gaan opofferen tijdens het Offerfeest, dat net als vorig jaar midden in de zomervakantie valt. In eerdere jaren vierden veel moslims het feest bij hun familie in het buitenland, maar anno 2020 is alles anders. Net als het Suikerfeest zal het Offerfeest dit jaar vanwege de coronamaatregelen anders beleefd worden dan voorheen.

Donaties
Niettemin blijft het Offerfeest één van de belangrijkste islamitische feestdagen van het jaar en dus zullen moslims ook in 2020 weer veel doneren en offeren. Nu problemen als armoede, eenzaamheid en gezondheid door de coronacrisis nóg actueler en urgenter zijn geworden, wint het Offerfeest ook aan betekenis. In Het Offerfeest 2020 gaat Karim Amghar in gesprek met moslims over de manieren waarop zij dit jaar invulling geven aan het feest.

De special Het Offerfeest 2020 is op vrijdag 31 juli om 19.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de special Het Offerfeest 2020 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Special Het Offerfeest 2020 is vrijdag 31 juli te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier