Prachtige roadmovie American Honey zie je vrijdag op Canvas

Prachtige roadmovie American Honey zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Britse regisseuse Andrea Arnold timmert al een aantal jaar flink aan de weg en heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd met rauwe, kleine art house-drama's. Na eerdere successen als Red Road (2006) en Fish Tank (2016) verscheen de prachtige roadmovie American Honey in 2016. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt American Honey streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
American Honey gaat over Star (gespeeld door Sasha Lane), een tienermeisje dat niets te verliezen heeft en zich aansluit bij een groep rondtrekkende verkopers van tijdschriften. Op die manier raakt ze verstrikt in een wervelstorm aan wilde feestjes, aanvaringen met de politie en de eerste prille liefde wanneer ze kriskras door het Midwesten trekt. Star valt van het ene avontuur in het andere en verandert in een razend tempo van een naïef tienermeisje in een volwassen vrouw.

Ontroerend en meeslepend
Deze film duurt bijna drie uur en dat lijkt op het eerste oog wat veel voor een roadmovie. Andrea Arnold maakt er echter iets veel groters van: American Honey vertelt een verhaal over opgroeien in moeilijke omstandigheden, het maken van nieuwe vrienden (die wellicht niet goed voor je zijn) en het volgen van je eigen gevoel. Sasha Lane maakt veel indruk in de hoofdrol, maar minstens zo goed is de door velen verguisde Shia LaBeouf als Jake, één van de jongens in de groep.

American Honey (2016) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 31 juli om 21.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige roadmovie American Honey zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen