Donderdag in Op1: Saskia Belleman was aanwezig bij rechtszaak tegen Thijs H.

Donderdag in Op1: Saskia Belleman was aanwezig bij rechtszaak tegen Thijs H.
Dit zijn de gasten van donderdag 30 juli

Kijktip :

Donderdag presenteert het duo Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma de dagelijkse talkshow Op1. Bekijk hier de gasten van donderdagavond 30 juli:

  • Thijs H. is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op drie mensen in mei vorig jaar. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, was vandaag aanwezig in de rechtbank in Maastricht en schuift vanavond aan bij Op1.

  • Een landelijke mondkapjesplicht komt er voorlopig niet, maar in de grote steden wordt er wel mee geëxperimenteerd. Zo ook in het Rotterdam van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij schuift aan bij Op1 om toe te lichten hoe de proef er in de praktijk uit gaat zien.

  • Een kwart van de Nederlandse jongeren komt met een leesachterstand van school. Om hen enthousiast te maken voor taal en lezen, kunnen jongeren gratis workshops volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit project heet Taalbaas en schrijvers als Alex Boogers en Margje Woodrow geven deze workshops.

  • Het wordt morgen op sommige plekken warmer dan 30 graden. En dus is het tijd voor zwembroeken en bikini’s. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen dook voor ons in zijn archief voor een terugblik op honderd jaar bad- en zomermode.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Saskia Belleman was aanwezig bij rechtszaak tegen Thijs H. of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier