Vanavond op tv: special Offerfeest 2020, tweede halve finale We Want More en meer

Vanavond op tv: special Offerfeest 2020, tweede halve finale We Want More en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 31 juli

Kijktip :

Ondanks de coronacrisis wordt ook dit jaar gewoon het Offerfeest gevierd in de moslimgemeenschap. Op NPO 2 is hier een special over te zien. Verder onder meer de tweede halve finale van We Want More. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 31 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Offerfeest 2020

NPO 2
19:45 uur

Presentator Karim Amghar onderzoekt hoe en voor wie mensen zich dit jaar gaan opofferen tijdens deze special over het Offerfeest, een voor moslims wereldwijd belangrijke feestdag. Net als vorig jaar valt het Offerfeest midden in de zomervakantie. Vorige jaren vierden veel moslims het feest bij familie in het buitenland. In 2020 zal het Offerfeest, net als het Suikerfeest, door de coronamaatregelen anders beleefd worden dan eerdere jaren.

Sciencefictionfilm: The Terminator

RTL 7
20:29 uur

Sci-fi klassieker The Terminator is vanavond te zien op Veronica. In 2029 woedt er een bloedige strijd tussen mensen en machines, die aangestuurd worden door Skynet, een bedrijf voor kunstmatige intelligentie. Skynet stuurt de cyborg The Terminator terug in de tijd om Sarah Connor, moeder van de toekomstige leider van het verzet, te vermoorden om te voorkomen dat de leider wordt geboren. Verzetsstrijder Kyle Reese reist naar het verleden om Sarah te beschermen.

We Want More: halve finale

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de tweede halve finale (van in totaal drie) van de zangwedstrijd We Want More te zien op SBS6. De deelnemers die bij de audities genoeg juryleden overtuigden, komen nog een keer langs om hun zangkunsten te laten horen. In de halve finales jureren niet alleen André Hazes, Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis en Henk Poort, maar krijgen zij hulp van 25 professionals uit de muziekindustrie bij hun beoordeling.

Start herhalingen: Ik vertrek

NPO 1
20:35 uur

De komende vrijdagen herhaalt NPO 1 een aantal afleveringen van Ik vertrek. Vanavond is dat het verhaal van de familie Van Iersiel, dat hun eigen bedrijf in Frankrijk wil bouwen. Bankmedewerkers Loes (46) en Bart (46) verruilen Waalwijk voor het Franse Rezay. Na een half leven op kantoor, willen ze graag met hun laarzen in de klei bouwen aan hun eigen bedrijf. Het wordt een chambres d'hôtes met minicamping.

Docu: Louis Theroux: Love without Limits

NPO 3
21:25 uur

Louis Theroux reist in deze documentaire naar Portland, Oregon, om meer te weten te komen over mensen, die relaties willen met nieuwe regels en die op een andere manier naar liefde kijken. In Portland experimenteert men met polyamorie, een levenswijze waarin men open staat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie met medeweten en instemming van alle betrokkenen. Louis ziet in Portland verschillende niet-traditionele samenlevingsvormen.

Op Vrijdag: Britt Dekker & Frank Evenblij

NPO 1
21:25 uur

In deze aflevering van Op Vrijdag zijn presentatrice en mediapersoonlijkheid Britt Dekker en presentator Frank Evenblij te gast bij Renze Klamer. Ze praten over hun guilty pleasures, delen hun verborgen talenten en er is ruimte om een spelletje te spelen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit. Sidekick Noortje Veldhuizen duikt in haar eigen rubriek 'Kantoortje van Noortje' in het leven van de gasten en deelt haar speurwerk op kenmerkende wijze met de kijker.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV