Documentaire De vele gezichten van Jack Nicholson zaterdag te zien op NPO 2

Documentaire De vele gezichten van Jack Nicholson zaterdag te zien op NPO 2
Portret van legendarische filmacteur

Kijktip :

Hij lijkt inmiddels definitief met pensioen te zijn, maar Jack Nicholson was bijna een halve eeuw lang één van de grootste filmsterren op aarde. In de prachtige documentaire De vele gezichten van Jack Nicholson wordt teruggeblikt op de carrière van deze legendarische Hollywoodacteur.

Docu De vele gezichten van Jack Nicholson gemist? Kijk de hele uitzending terug op Gids.tv.

Ironisch
Aan het eind van de jaren zestig brak Jack Nicholson door met zijn bijrol in de bikerfilm Easy Rider. Nicholsons intelligente en ironische uitstraling maakten van hem de ideale acteur voor de nieuwe stroom aan maatschappijkritische films die in deze jaren opdoken in Hollywood. Na Easy Rider schitterde hij onder meer in klassiekers als Five Easy Pieces (1970), The Last Detail (1973), Chinatown (1974) en One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975).

Tekst gaat door onder video's.

Vaste waarde
Voor al deze films kreeg Nicholson een Oscarnominatie, en zijn eerste beeldje ontving hij voor One Flew Over the Cuckoo's Nest. Hij groeide uit tot een vaste waarde bij de jaarlijkse Oscaruitreiking en behoorde al snel tot de elite binnen Hollywood. Hij nam tal van verschillende rollen aan, waarin hij letterlijk zijn vele gezichten kon laten zien. Met films als The Shining (1980), Terms of Endearment (1983), Batman (1989) en As Good as It Gets (1997) werd zijn oeuvre rijker en rijker.

De documentaire De vele gezichten van Jack Nicholson is op zaterdag 1 augustus om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De vele gezichten van Jack Nicholson terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De vele gezichten van Jack Nicholson zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV