Legendarische comedy Ghostbusters zaterdag te zien op Veronica

Legendarische comedy Ghostbusters zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Bij een terugblik op de grootste films van de jaren tachtig, mag de naam Ghostbusters niet ontbreken. Ruim 35 jaar na dato is deze film nog altijd een enorm cultuurfenomeen; dat blijkt wel uit de serie Stranger Things en de vrouwelijke remake van Ghostbusters uit 2016. De originele film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Ghostbusters streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Drie parapsychologieprofessors, die onderzoek verrichten naar het bestaan van geesten, verliezen hun baan bij de universiteit van New York. Zonder bron van inkomsten gebruiken ze hun opgedane kennis om te starten met een bedrijfje, gespecialiseerd in het opruimen van spoken, onder de naam Ghostbusters. Ze vestigen zich in een voormalige brandweerkazerne. Ondanks dat hun uitvindingen om spoken te vangen nog nooit zijn getest, blijken ze effectief. Wanneer er een portaal naar een andere dimensie wordt ontdekt, is er meer dan genoeg werk voor de Ghostbusters in de Big Apple.

Who you gonna call?
Al bij het verschijnen van de film, in de zomer van 1984, was Ghostbusters een succes dat zijn weerga niet kende. De buitengewoon vermakelijke film haalde bijna driehonderd miljoen dollar op en was daarmee één van de grootste blockbusters van het jaar. De franchise bestond echter uit méér dan een film: wat te denken van de enorme hit 'Ghostbusters' van Ray Parker jr.? Hierin komt de iconische regel "Who you gonna call? Ghostbusters!" Inmiddels zijn er vervolgfilms, videospellen, bordspellen, kleren, boeken, speelgoed en pretparkattracties verschenen met Ghostbusters als thema.

Doorbraak
Bovendien was de film een grote doorbraak voor enkele betrokkenen. Hoofdrolspeler Bill Murray werd een filmster dankzij Ghostbusters en ook bijrolacteur Rick Moranis groeide uit tot één van de bekendste eighties-sterren door deze film. Voor regisseur Ivan Reitman was Ghostbusters na melige comedy's als Meatballs (1979) en Stripes (1981) bovendien de eerste mainstream-hit. Nog altijd is het succes van Ghostbusters springlevend, iets dat vooral duidelijk werd door de populaire Netflix-serie Stranger Things. Hierin wordt veelvuldig aan de film gerefereerd.

Ghostbusters (1984) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 1 augustus om 20.00 uur te zien op Veronica.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Legendarische comedy Ghostbusters zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier