Schitterend filmdrama Days of Heaven zaterdag te zien op Canvas

Schitterend filmdrama Days of Heaven zaterdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De enigmatische regisseur Terrence Malick is de afgelopen jaren actiever dan ooit, met wisselend resultaat. In de periode tussen 1973 en 1998 leverde hij echter maar drie films af - allemaal meesterwerken. Zijn tweede film, Days of Heaven, is misschien wel de mooiste. Dit schitterende drama is zaterdag te zien op Canvas en je kunt Days of Heaven streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Days of Heaven speelt zich af in Chicago, 1916. Na een uit de hand gelopen conflict met zijn baas besluit metaalarbeider Bill samen met zijn vriendin Abby en zijn jongere zus Linda de stad te ontvluchten en naar het zuiden te reizen. Om roddels te vermijden doen Bill en Abby zich voor als broer en zus en het drietal vindt werk op een tarweboerderij. De boer, die ernstig ziek is en binnen een jaar zal sterven, wordt verliefd op Abby en vraagt haar ten huwelijk. Op aandringen van Bill aanvaardt Abby het aanzoek, in de hoop uit de armoede te ontsnappen.

Adembenemend mooi
Als geen ander weet regisseur Malick zijn films adembenemend mooi in beeld te brengen, met behulp van zijn cameramensen. De getalenteerde Néstor Almendros won niet voor niets een Oscar voor het camerawerk van Days of Heaven. Malick en Almendros besloten om de meeste scènes op de mooiste momenten van de dag te filmen: rond zonsopkomst en zonsondergang. Het levert schitterende plaatjes op, die je nog lang zullen bijblijven. Het verhaal is echter minstens zo fraai, en niet zo onbegrijpelijk of filosifisch als de latere films van Malick.

Ennio Morricone
De vier hoofdrolspelers (Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard en Linda Manz) laten bovendien fantastisch acteerwerk zien. Tot slot een speciale vermelding voor de prachtige muziek van Ennio Morricone. De Italiaan, die onlangs op 91-jarige leeftijd overleed, ontving een welverdiende Oscarnominatie voor zijn lyrische film score. Het was de eerste keer dat Morricone werd genomineerd voor een Oscar, waarmee hij stevig voet aan de grond kreeg in Hollywood.

Days of Heaven (1978) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 1 augustus om 22.40 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama Days of Heaven zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier