Prachtige natuurdocu The Great Polar Bear Feast zondag te zien op NPO 2

Prachtige natuurdocu The Great Polar Bear Feast zondag te zien op NPO 2
Jaarlijkse bijeenkomst van ijsberen

Kijktip :

Op zondag 2 augustus is er opnieuw een prachtige natuurdocumentaire te zien op NPO 2, zoals wel vaker de afgelopen weken. In The Great Polar Bear Feast zien we hoe zo'n tachtig ijsberen zich elk jaar verzamelen op de koude kust van Barter Island in Alaska. Wat betekent dit voor het kleine Inupiat-dorpje Kaktovik?

Docu The Great Polar Bear Feast gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Walvissen
De ijsberen verzamelen zich op deze plek om de resten van walvissen, die daar door jagers zijn achtergelaten, op te eten. Zo'n massale samenscholing van ijsberen is bijzondere, want ze staan bekend als solitaire roofdieren die je vrijwel nooit in groepsverband ziet. Elk jaar wordt Kaktovik in september echter een mekka voor iedereen die ijsberen bestudeert. Wetenschappers en fotografen trekken er dan naartoe om het ongewone gedrag van de beren te observeren.

Moeders
De documentaire The Great Polar Bear Feast volgt twee ijsbeermoeders en hun welpen in het bijzonder. Om hen heen smelt het ijs steeds verder en ondertussen komen ze voor een onmogelijke keuze te staan: blijven ze bij de kust, waar ze bedreigd worden door de mens, of beginnen ze aan een verschrikkelijk verre tocht naar het noorden? Deze reis naar het ijs - en de bijbehorende prooien - is door klimaatverandering nog langer geworden.

De documentaire The Great Polar Bear Feast is op zondag 2 augustus om 19.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu The Great Polar Bear Feast terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige natuurdocu The Great Polar Bear Feast zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier