Zondag 2 augustus in Andere Tijden Sport: judoka Mark Huizinga

Zondag 2 augustus in Andere Tijden Sport: judoka Mark Huizinga
De weg naar Olympisch goud

Kijktip :

In navolging van de special over Anky van Grunsven en de weg naar haar tweede gouden plak op de Olympische Spelen, komt Andere Tijden Sport op zondag 2 augustus opnieuw met een speciale uitzending over de aanloop van een Nederlandse sporter naar Olympisch goud. Dit keer is dat judoka Mark Huizinga.

Andere Tijden Sport over Mark Huizinga gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Sydney
De Olympische Spelen van 2000 werden gehouden in het Australische Sydney en verliepen uiterst succesvol voor Nederland. In totaal haalden de sporters uit ons land maar liefst vijfentwintig medailles binnen, waarvan er twaalf de kleur goud hadden. Eén van die gouden plakken was voor judoka Mark Huizinga. Hij leverde een unieke prestatie in de Nederlandse judogeschiedenis.

Japan
Ook voor Chris de Korte, de sensei (judomeester) van Huizinga, is de gouden medaille een groot succes. De basis voor deze fantastische prestatie wordt vijfendertig jaar eerder gelegd in Japan. De Korte trekt in 1965 in zijn eentje richting de bakermat van het judo. In Andere Tijden Sport wordt een reconstructie gemaakt van deze bijzondere reis.

De aflevering van Andere Tijden Sport over Mark Huizinga is op zondag 2 augustus om 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag 2 augustus in Andere Tijden Sport: judoka Mark Huizinga of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV