Hilarische komedie The Mask zie je zondag op Veronica

Hilarische komedie The Mask zie je zondag op Veronica
Ook te streamen via onder meer Netflix

Kijktip :

Met Ace Ventura: Pet Detective brak acteur Jim Carrey door, maar met The Mask pakte hij de eerste grote nominaties. De hilarische komediefilm The Mask is zondag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Stanley Ipkiss (Jim Carrey) is een nette bankmedewerker die sociaal niet zo sterk is. Op een avond vindt hij een antiek masker. Als hij het masker op zet veranderd hij in The Mask, een groene cartooneske grappenmaker met bovenmenselijke krachten. The Mask durft en doet alles wat Stanley niet durft waaronder toenadering zoeken tot de supermooie Tina. Zij is echter de vriendin van een gangster en daarmee stapelen de problemen zich op voor Stanley en zijn alterego.

Jim Carrey
Voordat Jim Carrey de grote prijzen (waaronder twee Golden Globes) ontving voor films als The Truman Show (1999) en Man On The Moon (2000), zat hij in de komische hoek. Een jaar eerder maakte Carrey Ace Ventura: Pet Detective, in '95 wist hij voor de rol in deze film een nominatie voor een Golden Globe te verdienen. Hiermee begon zijn grote carrière, die nog tot op de dag van vandaag doorzet.

De film The Mask (1994) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op zondag 2 augustus om 22.10 uur te zien op Veronica. Daarnaast is de film te streamen via o.a. Pathé Thuis.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV