Ontroerende documentaire De wijde wereld maandag te zien op NPO 2

Ontroerende documentaire De wijde wereld maandag te zien op NPO 2
Emotioneel weerzien met oud-leerlingen

Kijktip :

Op maandag 3 augustus is de prachtige en ontroerende documentaire De wijde wereld te zien op NPO 2. Hierin richt de camera zich op de charismatische docent Teade Walma, die vijftien jaar geleden les gaf aan vluchtelingenkinderen. Wat is er van hen geworden?

Docu De wijde wereld gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken via Gids.tv.

Ambitieus
Walma leerde zijn studenten kennen als ambitieuze kinderen, die iets moois van het leven willen maken. Ze krijgen echter te maken met grote druk - niet alleen vanuit de Nederlandse samenleving, maar ook uit het land van herkomst, dat een grote rol blijft spelen in hun levens. De toekomst mag er dan rooskleurig uitzien, het besef dat hun ouders veel hebben opgeofferd door te vluchten valt de kinderen zwaar.

Emotioneel weerzien
De documentaire De wijde wereld laat de realiteit voor vluchtelingen na hun vlucht zien. Hoewel tegenwoordig steeds vaker de roep klinkt om de grenzen te sluiten, laat De wijde wereld een krachtig én ingetogen tegengeluid horen en zien: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun thuis zijn kwijtgeraakt. Walma gaf zo'n handreiking, en dat zorgt voor een emotioneel weerzien met zijn leerlingen.

De documentaire De wijde wereld is op maandag 3 augustus om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De wijde wereld terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende documentaire De wijde wereld maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen