Vrijdag in Op1: Ab Osterhaus windt zich op over toename coronapatiënten en meer

Vrijdag in Op1: Ab Osterhaus windt zich op over toename coronapatiënten en meer
De gasten van vrijdag 31 juli

Kijktip :

De afgelopen weken neemt het aantal coronabesmettingen in Nederland in rap tempo toe. Het is iets waar viroloog Ab Osterhaus zich niet alleen zorgen om maakt; hij windt zich er ook over op. Vanavond is hij te gast in Op1 om erover te praten. Wie zijn er vandaag nog meer te gast?

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 31 juli

  • President-directeur van KLM Pieter Elbers maakt vandaag de halfjaarcijfers bekend van de luchtvaartmaatschappij. Door de coronacrisis lijdt het bedrijf een recordverlies en staan veel banen op de tocht. Er verdwijnen 5000 banen, waarvan 1500 gedwongen ontslagen. Anderen hebben gebruik gemaakt van vrijwillige vertrekregelingen, of gaan met pensioen. Bij Op1 is Pieter Elbers te gast, samen met Guus Ottenhof. Hij is vrijwillig vertrokken bij KLM.
  • Viroloog Ab Osterhaus windt zich op over het toenemend aantal coronabesmettingen in ons land. Als we niet oppassen, zijn we weer terug bij af. Bij Op1 praat hij over de laatste stand van zaken en zijn verbijstering over het niet verplicht invoeren van mondkapjes.
  • Nog iets minder dan honderd dagen te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen. Hoe staat de race tussen Donald Trump en Joe Biden ervoor? We bespreken het met Eelco Bosch van Rosenthal, hij volgt voor Nieuwsuur het Amerikaanse nieuws.
  • Vandaag had dé dag moeten worden van de roeiers van de Holland Acht om in Tokio op de Olympische Spelen goud te halen op het koningsnummer. Helaas dwarsboomde corona deze gouden droom en nu moeten de roeiers een extra jaar wachten.Mechiel Versluis, Maarten Hurkmans en stuurvrouw Aranka Kops zijn vandaag dus helaas niet in Tokio, maar wel bij Op1 om toch dat Olympische gevoel een beetje op te roepen.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 31 juli gepresenteerd door Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Ab Osterhaus windt zich op over toename coronapatiënten en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier