Actiefilm The Fugitive zie je dinsdag op Veronica

Actiefilm The Fugitive zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De jaren negentig was een bijzonder vruchtbaar decennium voor actiefilms, maar wellicht is The Fugitive wel de beste in het genre van dat hele decennium. Dat heeft vooral te maken met het uitstekende verhaal, waarin Harrison Ford een hoofdrol vertolkt. De film is op dinsdag 4 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica en is te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Dr. Richard Kimble (gespeeld door Ford) leidt een comfortabel leven: hij staat als chirurg hoog in aanzien, heeft een prachtige vrouw en woont in een schitterend huis. Aan dit alles komt een einde wanneer hij op een avond thuiskomt en ontdekt dat zijn vrouw is vermoord door een inbreker. Er is één probleem: Richard kan niet bewijzen dat er iemand anders in zijn huis is geweest. Hij wordt zelf tot levenslang veroordeeld, maar weet te ontsnappen. Dit is het begin van twee klopjachten: Richard jaagt op de ware moordenaar, terwijl de politie hém op de hielen zit.

Kaskraker
The Fugitive combineert diverse aspecten die vaak onverenigbaar lijken: het is zowel een kaskraker als een succes bij de critici (zeven Oscarnominaties) en het heeft een intelligent scenario en is tegelijkertijd een knallende actiefilm. Harrison Ford speelt geweldig, maar wordt zowaar overtroffen door een fantastische Tommy Lee Jones, die als U.S. Marshal Samuel Gerard de jacht op hem inzet. Jones won er zelfs een Oscar voor, terwijl onder meer de muziek, het camerawerk en de film zelf bleven steken op een nominatie.

De film The Fugitive (1993) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 4 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Actiefilm The Fugitive zie je dinsdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier