De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm woensdag op NPO 2

De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm woensdag op NPO 2
Wat maakt een zwerm zo bijzonder?

Kijktip :

Het populaire wetenschapsprogrmma De Kennis van Nu doet in deze speciale uitzending onderzoek naar zermen. Groepen dieren die samen als één geheel lijken te bewegen. De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm is woensdag te zien op NPO 2.

Speeltuin
Op het Max Planck Instituut in Konstanz, Duitsland, heeft bioloog Iain Couzin een speeltuin voor biologen gecreëerd. Cameraatjes volgen groepen vissen, sprinkhanen balanceren op een bal in een virtual reality-bak en vogels vliegen rond met kleine rugzakjes, waarmee al hun gesprekken worden afgeluisterd.

Drones
Ondertussen probeert een groep Hongaarse robotici met drones een zwerm na te bootsen. In de VS past softwareontwikkelaar Louis Rosenberg de zwermintelligentie van honingbijen toe op de maatschappij: 'We kunnen mensen verbinden en een groot superbrein vormen'.

De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm is woensdag 5 augustus om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt de uitzending hierna terugkijken op Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier