Vanavond op tv: Denkend aan Holland & Wij Emigreren

Vanavond op tv: Denkend aan Holland & Wij Emigreren
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 augustus

Kijktip :

De tv-kijker kan vanaf maandag gaan genieten van een nieuw seizoen van Denkend aan Holland. Het olijke Omroep MAX-duo Janny van der Heijden en André van Duin gaat wederom op stap door het land om ons wat bijzondere plekken te laten zien. Bij SBS6 kun je opnieuw genieten van Wij Emigreren en op TLC is een bijzondere documentaire over de kleinste vrouw van de wereld te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: The World's Smallest Woman

TLC
20:30 uur

De 26-jarige Jyoti Amge is amper 60 centimeter lang en weegt nog geen 6 kilogram. De Indiase is daarmee de allerkleinste vrouw ter wereld. Maar ze mag dan klein van stuk zijn, haar persoonlijkheid gaat door het dak, zoals te zien is in deze documentaire.

Acteercarrière
Jyoti is vrolijk, energiek en vol ambities. Zo wil ze graag een serieuze acteercarrière starten, een van de redenen waarom ze nu voor even op bezoek is in Amerika. En om van de Amerikaanse cultuur te genieten, zoals bowlen, pizza eten en op stap gaan zonder haar ouders, wat bij haar thuis niet is toegestaan.

Gezondheidsissues
Maar de belangrijkste reden van haar bezoek is iets serieuzer van aard: ze hoopt een dokter te vinden die haar kan helpen met de gezondheidsissues waar ze mee kampt als gevolg van haar kleine lengte. Is er een arts die haar kan helpen?


Start: Wij Emigreren

SBS 6
20:30 uur

Vanaf vanavond is het programma Wij Emigreren, waarin in elke aflevering een familie wordt gevolgd die verhuist naar het buitenland, elke maandag om 20:30 uur opnieuw te zien op SBS6.

Droombestemming
Vanaf de voorbereidingen in Nederland, het afscheid van familie en vrienden tot de eerste stappen op de droombestemming wordt wekelijks een stel of gezin gevolgd. Allemaal beginnen ze aan een avontuur in het buitenland.

Italië
In de eerste aflevering verkopen Rens en Rachel hun woning om te emigreren naar het Italiaanse Loro Piceno. Het ondernemende stel wil daar een camping agriturismo beginnen - een boerencamping waar de eigenaren agrarische activiteiten combineren met onder andere het aanbieden van overnachtingen aan toeristen.

Toekomstige camping
Rens en Rachel nemen hun zonen Joep (11) en Siem (9) mee naar Italië en wagen zich aan een enorme uitdaging. De toekomstige camping moet namelijk nog helemaal opgebouwd worden.


Lord of the Rings-film: The Fellowship of the Ring

NET 5
20:30 uur

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson verblufte in 2001 de filmwereld met het fenomenale meesterwerk The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Deze geweldige fantasyfilm is op maandag 3 augustus te zien op Net5.

Verhaal
De kleine Hobbit Frodo Baggins krijgt bij toeval een bijzondere ring in zijn bezit. Het is 'De Ring' die eeuwen geleden zoek raakte en eigenlijk van de duivelse Lord Sauron is. Met deze ring beschikt Lord Sauron over absolute macht en kan hij iedereen tot zijn slaaf maken. Om dit voorgoed te voorkomen, moet Frodo een lange tocht maken naar de plaats waar hij De Ring kan vernietigen. Hij wordt hierbij geholpen door Gandalf de tovenaar, Legolas de elf, Gimli de dwerg, Aragon, Boromir en drie andere Hobbits die bevriend zijn met Frodo.


Nieuw: Barkskins

National Geographic
21:00 uur

In de nieuwe dramaserie Barkskins is het leven in het voormalige Canada eind 17e eeuw in beeld gebracht. De acht afleveringen zijn de komende maandagen met dubbele afleveringen vanaf 21:00 uur te zien op National Geographic.

Totale oorlog
Barkskins speelt zich af in Nieuw-Frankrijk rond het jaar 1690, wanneer de regio in een totale oorlog dreigt te storten. De serie gaat over ontdekking, avontuur en ambitie onder dromers en strijders, allen navigerend door de gevaren van een verraderlijke, nieuwe wereld.

Nieuwe families
Terwijl de spanningen hoog oplopen, worden onwaarschijnlijke allianties gesmeed, verdiepen oude tegenstellingen zich en worden nieuwe families gevormd tegen de schijnbaar eindeloze natuurlijke rijkdommen en verborgen gevaren van het nieuwe Amerikaanse continent.


Terug: Denkend aan Holland

NPO 1
21:30 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland, waarin André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water ontdekken. De vier afleveringen zijn de komende maandagen rond 21:25 uur te zien op NPO 1.

Welgestelde Amsterdammers
In de eerste aflevering maken Janny en André een tocht over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Ze varen langs indrukwekkende buitenplaatsen: grote prachtige huizen met enorme tuinen en veel land die welgestelde Amsterdammers vanaf de 17e eeuw lieten bouwen langs de Vecht om in de zomer de stank, de pest en de drukte in de stad te mijden.

Lunchen in stijl
Deze stedelingen hadden niet alleen fantastische huizen op geweldige plekken, ze gebruikten ook heel bijzonder servies. Janny en André gaan in stijl lunchen en ontbijten en sluiten hun tocht af als gast van de Polo Club. Verder is er vanzelfsprekend ook deze tocht weer aandacht voor de prachtige natuur.


Docu: De wijde wereld

NPO 2
22:05 uur

De charismatische docent Teade Walma gaf vijftien jaar geleden les aan ontheemde vluchtelingenkinderen. Hij wil weten hoe het met ze gaat en spoort ze via social media op. Het wordt een emotioneel weerzien.

Druk
De kinderen uit de klas van Teade Walma zijn ambitieus, ze willen iets moois van hun leven maken. Maar de druk is groot, niet alleen vanuit de Nederlandse samenleving. Ook al hebben ze een nieuwe plek gevonden in Nederland en ziet de toekomst er rooskleurig uit, het land van herkomst blijft een rol spelen in hun leven. Het besef dat hun ouders door te vluchten veel moesten opofferen voor een veilige toekomst voor hun kinderen weegt zwaar.

Helpende hand
De documentaire is een verhaal over de realiteit van vluchtelingen na de vlucht. In een tijd waarin de roep om de grenzen te sluiten steeds luider wordt, biedt De Wijde Wereld een even krachtig als ingetogen tegengeluid: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun plek op de wereld zijn kwijtgeraakt.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Denkend aan Holland & Wij Emigreren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV