Vanavond op tv: Het beste van... 50 jaar Toppop, Lots of Kids, a Monkey and a Castle en meer

Vanavond op tv: Het beste van... 50 jaar Toppop, Lots of Kids, a Monkey and a Castle en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 augustus

Kijktip :

Vanavond wordt er uitgebreid teruggeblikt op verschillende muzikale hoogtepunten, zoals het legendarische programma Toppop en de band Depeche Mode. Maar je kunt ook naar een bijzondere aflevering van De Kennis Van Nu kijken, of een prachtige documentaire over een dame die ooit droomde van een groot gezin, een aap en een kasteel. En er is meer moois te zien op televisie vandaag. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Het beste van... 50 jaar Toppop

NPO 3
20:25 uur

Het legendarische muziekprogramma Toppop bestaat dit jaar 50 jaar. De komende woensdagen komen de meest opvallende fragmenten uit het rijke Toppop-archief voorbij in Het beste van... 50 jaar Toppop. Wekelijks kwamen in Toppop artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Bekende Nederlanders, zoals Erik de Zwart, Karin Bloemen, Glen Faria, en Samantha Steenwijk vertellen hun herinneringen en kiezen hun favoriete nummer. Ook Toppop-iconen Ad Visser en Penney de Jager zijn van de partij bij deze aaneenschakeling van herkenbare, mooie en bijzondere nummers. Met in deze eerste aflevering onder anderen The Jacksons, een piepjonge André Hazes en Earth & Fire.


Docu: Depeche Mode - SPiRiTS In The Forest

NPO 3
21:10 uur

SPiRiTS In The Forest is een documentaire over de Britse elektropopband Depeche Mode en de fans van de band. Anton Corbijn legde de energie en het spektakel van de band tijdens de Global Spirit Tour (2017/2018) vast. In Depeche Mode: SPIRITS in the Forest laat Corbijn zien hoe de muziek en de optredens van de band verweven zijn met de levens van hun fans. Aan de hand van de ontroerende verhalen van zes bijzondere Depeche Mode-fans toont de film waarom de band in de loop der tijd alleen maar populairder en relevanter is geworden. Daarnaast geeft hij een uniek beeld van hoe muziek gemeenschapszin kan bevorderen, mensen kan helpen om tegenslagen te overwinnen en banden kan smeden zonder dat taal, locatie, geslacht of leeftijd ertoe doen.


Nieuw: All on the Line

Discovery
21:30 uur

Het nieuwe programma All On The Line volgt de vissersfamilie Smith uit Maine, die al meer dan 70 jaar vist op de lucratieve blauwvintonijn. De afleveringen zijn elke woensdag om 21:30 uur te zien op Discovery. De blauwvintonijn geldt als een van de meest waardevolle vissen van de oceanen. Eén flink exemplaar kan al een verkoopprijs opleveren van wel 20 duizend dollar. Maar de vissen zijn schaars en laten zich niet eenvoudig vangen. Grandpa Bill laat het werk inmiddels over aan zijn zoon Dan Sr. en zijn 18-jarige kleinzoon Danny Jr., die dit jaar nog weinig geluk hebben gehad. Met hun boot de Julia Nicole trekken ze eropuit om hun seizoen te redden voordat de winter begint. Ze varen op met veteraan Johnny Johnson, die wel denkt te weten waar de meeste tonijn te vinden is: Stellwagen Bank, 50 kilometer uit de kust. Het ligt op de migratieroute van de tonijn en geldt volgens Johnny daardoor als de 'tonijnensnelweg'. Hij ving er zelf al eens een exemplaar dat hem 18 duizend dollar opleverde, dus hij weet waar hij over praat.


Kennis van Nu-special: Geheim van de zwerm

NPO 2
22:05 uur

De Kennis van Nu doet in deze speciale uitzending onderzoek naar zwermen. Groepen dieren die samen als één geheel lijken te bewegen. Op het Max Planck Instituut in Konstanz, Duitsland, heeft bioloog Iain Couzin een speeltuin voor biologen gecreëerd. Cameraatjes volgen groepen vissen, sprinkhanen balanceren op een bal in een virtual reality-bak en vogels vliegen rond met kleine rugzakjes, waarmee al hun gesprekken worden afgeluisterd. Ondertussen probeert een groep Hongaarse robotici met drones een zwerm na te bootsen. In de VS past softwareontwikkelaar Louis Rosenberg de zwermintelligentie van honingbijen toe op de maatschappij: 'We kunnen mensen verbinden en een groot superbrein vormen'.


Docu: Lots of Kids, a Monkey and a Castle

NPO 2
23:05 uur

Als meisje droomde Julita over een leven als moeder met veel kinderen, een aap en een kasteel. Nu is de moeder van filmmaker Gustavo Salmerón de tachtig gepasseerd en haar wensen zijn allemaal in vervulling gegaan. Ze kreeg zes kinderen, had ooit een aap en bewoont een kasteel dat vol staat met spullen. Als de economische crisis in 2008 toeslaat moet zij verhuizen. Maar hoe? Gustavo Salmerón keert met zijn broers en zussen terug naar het kasteel om te helpen de talloze bezittingen van hun aan verzamelwoede lijdende moeder uit te zoeken. Tussen die spullen moet zich ergens een doos met de botten van Julita's grootmoeder bevinden die tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1930 is geëxecuteerd. Gustavo probeert de doos terug te vinden om de botten een decente begrafenis te kunnen geven. Maar waar moet hij beginnen met zoeken? Julita blijkt een vat vol tegenstrijdigheden met een groot gevoel voor drama en humor. Filmmaker Gustavo Salmerón werkte veertien jaar aan het familieportret Lots of Kids, a Monkey and a Castle waarin zijn moeder de hoofdrol heeft.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het beste van... 50 jaar Toppop, Lots of Kids, a Monkey and a Castle en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV