Woensdag in Op1: minister Stef Blok en inwoner van Beiroet over explosie

Woensdag in Op1: minister Stef Blok en inwoner van Beiroet over explosie
De gasten van woensdag 5 augustus 2020

Kijktip :

Een dag na de enorme explosie in Beiroet wordt steeds meer duidelijk wat een enorme schade dit heeft aangericht. In Op1 is onder meer Michele Schuddebeurs te gast. Zij woont in Beiroet en heeft daar een beautysalon. Door de explosie is die compleet verwoest. Ook minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vertelt over de situatie in Beiroet. Bekijk hieronder wie er nog meer te gast zijn in Op1.

Tekst gaat door onder de video's.

DE GASTEN IN Op1 - WOENSDAG 5 AUGUSTUS

  • Voormalig Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn praat vanavond over de enorme explosie die gisteren een groot deel van de Libanese hoofdstad Beiroet verwoestte.Michele Schuddebeurs is inwoner van de stad. Haar beautysalon is door de explosie in een klap weggevaagd. Bij Op1 zijn ze te gast. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vertelt via telefonische verbinding over de situatie in Beiroet.

  • Viroloog Anne Wensing bespreekt bij Op1 het oplopende aantal coronabesmettingen. De GGD sloeg vandaag al alarm: het lukt hen nauwelijks meer het virus in te dammen met bron-en contactonderzoek. Stadsverslaggevers Ruben Koops (Amsterdam) en Iffet Subasi (Rotterdam) blikken terug op de dag in hun stad. Het zijn de plekken waar de meeste besmettingen vandaan komen, en waar vandaag in sommige delen mondkapjes verplicht werden.

  • Over 90 dagen gaan de Verenigde Staten naar de stembus. Wordt het de Democraat Joe Biden, of mag de Republikein Donald Trump een tweede termijn blijven zitten? Voormalig Tweede Kamerlid Mark Verheijen maakte een reis door het noordoosten van de Verenigde Staten, de regio die Donald Trump bij de vorige verkiezingen de winst heeft bezorgd. In zijn boek ‘Wij kennen Amerika helemaal niet’ gaat hij op zoek naar de aard van de Trump-stemmers.

  • Longverpleegkundigen in het St. Antoniusziekenhuis Maaike Vriens en Janine Heestermans, op Instagram bekend als de Breathtaking Nurses, zijn mentaal nog niet klaar voor een tweede coronagolf.Gor Khatchikyan werkt als spoedeisende hulp arts in hetzelfde ziekenhuis, en heeft na de drukke coronaperiode ook nog geen tijd gehad om bij te komen.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 5 augustus gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: minister Stef Blok en inwoner van Beiroet over explosie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier