Misstanden bij ontgroeningen studentencorpsen gefilmd

Misstanden bij ontgroeningen studentencorpsen gefilmd
Rambam doet undercoveractie

Kijktip :

Het tv-programma Rambam heeft undercover gefilmd bij ontgroeningen van studenten op de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Daarbij zijn misstanden vastgelegd, waarop de onderwijsinstellingen de subsidies en bestuursbeurzen van het Utrechtse vrouwencorps (UVSV) opgeschort hebben. Deze spannende missie vormt de opener van het nieuwe seizoen van Rambam.

Tijdens de omvangrijke undercoveroperatie stuurde Rambam vijf studenten, gewapend met verborgen camera’s, naar de groentijd van diverse grote verenigingen om met eigen ogen te zien of gedragscodes ten behoeve van de ontgroeningen nageleefd werden. Nooit eerder werd door een journalistieke productie vastgelegd hoe het er werkelijk aan toe gaat achter gesloten deuren bij de ontgroeningen.

Sociëteit van de UVSV

Vooral bij het Utrechtse vrouwencorps UVSV en het Rotterdamse corps RSC/RVSV bleken de gedragsregels niet te worden nageleefd. Op de beelden die de undercoverstudenten schoten bij de ontgroening van UVSV zijn incidenten te zien en horen die nadrukkelijk in strijd zijn met gedragsregels die UVSV zelf in samenwerking met de Universiteit Utrecht heeft opgesteld. Bij de mannelijke tak van het Rotterdamse corps (RSC) gaat de ontgroening er zelfs zo hardhandig aan toe dat een eerstejaars met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis moet worden afgevoerd.

Deze aflevering van Rambam is op donderdag 11 januari om 21:10 uur te zien op NPO 3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Misstanden bij ontgroeningen studentencorpsen gefilmd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV