Louis Theroux-documentaire Transgender Kids vrijdag op NPO 3

Louis Theroux-documentaire Transgender Kids vrijdag op NPO 3
Hoe ga je om met kinderen die transgender zijn?

Kijktip :

Louis Theroux gaat naar San Francisco om kinderen te ontmoeten die transgender zijn. Hun ouders staan voor een lastig dilemma; behandelen of de natuur haar werk laten doen? De documentaire Transgender Kids is vrijdag te zien op NPO 3.

Kinderen
Louis ontmoet in het 'Child and Adolescent Gender Center' kinderen die zijn gediagnosticeerd met genderdysforie. Hun ouders worden geconfronteerd met een lastig dilemma. Moet deze overgang al worden ingezet terwijl hun kind nog vol in ontwikkeling is of moeten ze hiermee wachten tot de natuur haar werk doet, met alle risico's van dien?

Medische interventies
Een lastige beslissing, wat het begin kan zijn van een complexe reeks van medische interventies: van puberteitsblokkers tot hormoonvervangende therapie en uiteindelijk geslachtsveranderende chirurgie. Louis praat onder meer met gezinnen over de levensveranderende keuzes die ze maken en de emotionele weg die zij inslaan.

Louis Theroux: Transgender Kids is vrijdag 7 augustus om 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt de documentaire Transgender Kids terugkijken op Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Louis Theroux-documentaire Transgender Kids vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen