Donderdag bij Op1: Xander van der Wulp over persconferentie coronavirus

Donderdag bij Op1: Xander van der Wulp over persconferentie coronavirus
Dit zijn de gasten van donderdag 6 augustus

Kijktip :

Het coronavirus en de maatregelen daartegen houden de gemoederen weer flink bezig. Bij Op1 zal de persconferentie van vanavond dan ook een grote rol spelen. Dit zijn de gasten die vanavond aan tafel plaatsnemen.

  • Vanavond maakte het kabinet tijdens de persconferentie bekend dat er nieuwe maatregelen getroffen worden om het coronavirus de baas te blijven, zowel regionaal als landelijk. Politiek commentator Xander van der Wulp en epidemioloog van UMC Utrecht Patricia Bruijning bespreken deze strengere maatregelen vanavond bij Op1.

  • De introductieweken van universiteiten en hogescholen kunnen dit jaar toch doorgaan, maar onder zeer strikte voorwaarden: geen alcohol en feestjes tot maximaal 22 uur. Hoe studentenverenigingen invulling gaan geven aan deze maatregelen bij hun introductieweken vertellen Voorzitters Caroline Oomens van studentenvereniging L.A.N.X. in Amsterdam en Tristan Gayral van Laurentius in Rotterdam vanavond bij Op1.

  • In betere tijden zouden hockeysters Eva de Goede en Lidewij Welten, samen goed voor ruim 400 interlands, morgen de Olympische Hockeyfinale in Tokio hebben gespeeld. Toen ze vorig jaar het EK in Antwerpen wonnen en zich zo kwalificeerden voor de Olympische spelen was er nog niks aan de hand. Wat doen ze nu? Dat vertellen de speelsters vanavond bij Op1.

  • Afgelopen woensdag was wielrenner Fabio Jakobsen het grootste slachtoffer van een ernstige valpartij tijdens de Ronde van Polen. Hij verbrijzelde zijn gehemelte en luchtpijp en liep hersen- en ruggenmergschade op. Na deze horrorcrash duikt opnieuw de vraag op hoe het wielrennen veiliger kan. Wielerjournalist Thijs Zonneveld en oud-wielrenner Michael Boogerd schuiven vanavond aan bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt donderdag 6 augustus gepresenteerd door Sander Schimmelpennick en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag bij Op1: Xander van der Wulp over persconferentie coronavirus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen