Vanavond op tv: Champions League hervat, Louis Theroux - Transgender Kids en meer

Vanavond op tv: Champions League hervat, Louis Theroux - Transgender Kids en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 7 augustus

Kijktip :

Voetbalfans kunnen hun hart ophalen, want vanavond wordt eindelijk het Champions League-seizoen hervat na een stop vanwege de coronacrisis. Maar ook als je niet van voetbal houdt wordt er genoeg interessants op televisie uitgezonden, zoals een docu van Louis Theroux, de talkshow Op Vrijdag en meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 7 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: Pulp Fiction

Veronica
20:30 uur

Jules en Vincent werken in de film Pulp Fiction voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.


Live: Manchester City - Real Madrid (CL)

SBS 6
20:30 uur

De voorbeschouwing wordt eerst uitgezonden en vanaf 21:00 uur zie je een live verslag van Manchester City - Real Madrid in de achtste finales van de UEFA Champions League op SBS6. Op deze vrijdagavond zie je de terugwedstrijd Manchester City - Real Madrid, die in maart vanwege het coronavirus niet doorging. Eind februari won City met 2-1 op bezoek bij Real Madrid.

De grootste zender van de Talpa-groep neemt de Champions League-duels vanaf nu over van Veronica. De komende weken is de ontknoping van het seizoen 2019/2020. De Champions League-wedstrijd Manchester City - Real Madrid is ook live te zien via de livestream van KIJK.nl.


Start: Vera seizoen 8

Eén
21:17 uur

Vanavond start Eén met het heruitzenden van seizoen 8 van de Britse detectiveserie Vera. De afleveringen zijn de komende vrijdagen rond 21:15 uur te zien op België Eén. Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet in deze aflevering op moordonderzoek, nadat de verkoolde resten van een lichaam worden aangetroffen in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.


Docu: Louis Theroux - Transgender Kids

NPO 3
21:20 uur

Louis Theroux gaat naar San Francisco om kinderen te ontmoeten die transgender zijn. Hun ouders staan voor een lastig dilemma; behandelen of de natuur haar werk laten doen? Louis ontmoet in het 'Child and Adolescent Gender Center' kinderen die zijn gediagnosticeerd met genderdysforie. Hun ouders worden geconfronteerd met een lastig dilemma. Moet deze overgang al worden ingezet terwijl hun kind nog vol in ontwikkeling is of moeten ze hiermee wachten tot de natuur haar werk doet, met alle risico's van dien? Een lastige beslissing, wat het begin kan zijn van een complexe reeks van medische interventies: van puberteitsblokkers tot hormoonvervangende therapie en uiteindelijk geslachtsveranderende chirurgie. Louis praat onder meer met gezinnen over de levensveranderende keuzes die ze maken en de emotionele weg die zij inslaan.


Op Vrijdag: Klaas Dijkhoff & Esmée van Kampen

NPO 1
21:30 uur

Vanavond zijn VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en actrice en zangeres Esmée van Kampen te gast bij Renze Klamer in de talkshow Op Vrijdag. Ze praten over hun guilty pleasures, delen hun verborgen talenten en er is ruimte om een spelletje te spelen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit. Sidekick Noortje Veldhuizen duikt in haar eigen rubriek 'Kantoortje van Noortje' in het leven van de gasten en deelt haar speurwerk op kenmerkende wijze met de kijker.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV