De echte Herman Koch in NPO-documentaire

De echte Herman Koch in NPO-documentaire
Donderdag op tv

Herman Koch portretteert mannen die ‘niet helemaal sporen’, maar volgens hemzelf is het slechts het topje van de ijsberg: “Wat ik ‘s nachts denk, in mijn eentje op een hotelkamer, kan echt nóóit in een boek”. Hij krijgt er voor een volle zaal de lachers mee op zijn hand, maar is tegelijkertijd heel serieus. Wie ís deze man, de meest vertaalde en best verkopende schrijver van Nederland? Hij staat bekend als aimabel en voorkomend, maar in zijn werk is een enorme ondergrondse woede voelbaar. Waar komt deze woede vandaan?

Regisseur Pieter Verhoeff, die aan de wieg stond van Jiskefet en sindsdien met Koch bevriend bleef, ging op zoek naar ‘de echte Herman Koch’. Hij weet, mede dankzij fascinerend archiefmateriaal van Koch als langharige en ontregelende adolescent, een compleet beeld te schetsen van de man die 'een beest is achter zijn schrijftafel', aldus vriend Frans Thomése. De documentaire Echt Herman Koch is donderdag om 22:55 uur op NPO 2 te zien.

Verhoeff gaat met Koch op tournee tijdens de Boekenweek 2017, als hij door het hele land wordt geïnterviewd. Ook gaat de documentairemaker in gesprek met bevriende auteurs als Griet Op de Beeck en Wanda Reisel, Jiskefet-collega Michiel Romeyn en met Kochs vrouw Amalia en zoon Pablo.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op De echte Herman Koch in NPO-documentaire of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV