Vanavond op tv: TV-Toppers met Jack Spijkerman, Champions League, The Notebook en meer

Vanavond op tv: TV-Toppers met Jack Spijkerman, Champions League, The Notebook en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 augustus

Kijktip :

Ook al was Jack Spijkerman zelf niet echt te spreken over het programma TV-Toppers, vanavond wordt deze show met hem als gast gewoon uitgezonden. Maar je kunt ook onder meer kijken naar voetbal, want de Champions League is weer hervat. Of weg zwijmelen bij The Notebook. En er is nog meer leuks op televisie vanavond… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Charles & Di - The Truth Behind Their Wedding

NPO 2
NPO 2
19:40 uur

De documentaire Charles & Di - The Truth Behind Their Wedding vertelt het onthullende en schokkende verhaal van de zeven dagen voor het huwelijk van Charles en Diana in St. Paul's Cathedral op 29 juli 1981. In juli 1981 kijkt de hele wereld uit naar het huwelijk van prins Charles en Diana Spencer. Maar geldt dat ook voor het bruidspaar? Mensen die dicht bij Charles en Diana staan, vertellen over de dagen vóór de bruiloft. Zij zien dan al de eerste scheurtjes in een huwelijk dat nooit een succes werd. Zo komen onder meer de neef van prinses Diana, haar voormalig werkgever en Angela Rippon aan het woord. Rippon was een van de twee verslaggevers die Charles en Diana een dag voor het huwelijk interviewde. Ook Elizabeth Emmanuel, de ontwerpster van de bruidsjurk van Diana, vertelt haar verhaal.


Live: FC Barcelona - Napoli (CL)

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur live verslag van FC Barcelona - Napoli in de achtste finales van de UEFA Champions League op SBS6. De heenwedstrijd eind februari leverde een 1-1 gelijkspel op in Italië. Meer dan vijf maanden later spelen beide clubs de return. Op het spel staat een plek in de kwartfinale tegen Bayern München of Chelsea (Bayern won uit al met 3-0), die gelijktijdig spelen. FC Barcelona eindigde de Spaanse competitie deze zomer als tweede, achter kampioen Real Madrid. Napoli werd slechts zevende in de Italiaanse Serie A.

De Champions League-wedstrijd FC Barcelona - Napoli is ook live te zien via de livestream van KIJK.nl.


TV-Toppers: Jack Spijkerman & Stefano Keizers

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van TV-Toppers haalt Anita Witzier samen met tv-makers Jack Spijkerman en Stefano Keizers herinneringen op aan de hand van hun favoriete tv-fragmenten. Jack Spijkerman en Stefano Keizers komen allebei uit de wereld van het cabaret. Jack werd bekend bij het grote publiek door het programma Kopspijkers, waar Stefano wekelijks graag naar keek. Inmiddels is hij zelf de geestelijk vader van het radioprogramma Spijkers Met Koppen. Beide vinden hedendaagse talkshows wat aan de brave kant en houden van spontaniteit, gekkigheid en humor op televisie. Vanavond laten ze zien naar welke televisieprogramma's ze vroeger graag keken, waar ze hard om moeten lachen en wat voor hen onvergetelijke televisie is. Het vaste kijkerspanel, met de professionele grappenmakers Richard Groenendijk, Soundos el Ahmadi, Noortje Veldhuizen en Glodi Lugungu, kijkt gezellig mee.


Nieuw: Craith (Hidden)

Canvas
Canvas
20:36 uur

Vanaf vanavond is de misdaadserie Craith (ook bekend onder de Engelse titel Hidden) elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:40 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. Het is een Welshe reeks van de makers van Hinterland. Craith gaat over een politieagente die in haar geboortestreek de gewelddadige dood van een jonge vrouw onderzoekt en ontdekt dat die te maken heeft met een onopgeloste, zeven jaar oude 'cold case'. De serie maakt er geen geheim van wie de dader is. Al snel verandert de 'whodunit' in een 'whydunnit'. Vanaf dan drijft Craith op zijn donkere sfeer, de geleidelijke onthulling van allerlei persoonlijke en professionele geheimen, en het kat-en-muis-spelletje tussen de politie en de dader.


Romantisch drama: The Notebook

SBS 9
SBS 9
22:50 uur

In The Notebook beschrijft een doorleefde man vanuit zijn versleten dagboek het ongelooflijk meeslepende liefdesverhaal van Allie en Noah: de jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt staat te trouwen met de man die wel door haar ouders wordt goedgekeurd, slaat de twijfel toe. Ze zijn elkaar namelijk nog niet vergeten en de liefde tussen beiden blijft bijzonder sterk. Ze moet een keuze maken tussen de liefde van haar leven en haar ouders goedkeuring.
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: TV-Toppers met Jack Spijkerman, Champions League, The Notebook en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier