Gloednieuwe 2Doc: Klanken van Oorsprong maandag op NPO 2

Gloednieuwe 2Doc: Klanken van Oorsprong maandag op NPO 2
Sandra Reemer en Liesbeth List zijn grote voorbeelden

Kijktip :

Veel artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond speelden na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de Nederlandse popmuziek. De documentaire Klanken van Oorsprong toont hun verhaal.

Samen met meer dan 350 duizend andere Indische Nederlanders moesten deze artiesten tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Liesbeth List
Eenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock-'n-roll-muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore.

Overleven
Deze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Het is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden.

2Doc: Klanken van Oorsprong is maandag 10 augustus om 22.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt nadien de documentaire Klanken van Oorsprong terugkijken op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Gloednieuwe 2Doc: Klanken van Oorsprong maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen