Recensie: Été 85 brengt destructief liefdesverhaal en heimwee naar de jaren 80

Recensie: Été 85 brengt destructief liefdesverhaal en heimwee naar de jaren 80
Met Félix Lefebvre en Benjamin Voisin

Film :

Vanaf 3 september gaat de film Été 85 draaien in de Nederlandse bioscopen. Een broeierige zomer waar twee jongens zo dicht naar elkaar toegroeien: kan dat tegenwoordig nog wel? Mensen zullen altijd verliefd blijven worden, maar misschien nooit meer zo onbezorgd. Lees hier de filmrecensie van Eté 85.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dansen op elkaars graf
Aan de Normandische kust van de jaren '80 is de zomervakantie net van start gegaan. De zestienjarige Alexis wordt van de verdrinkingsdood gered door de twee jaar oudere David. De twee worden vrienden en beleven hun tienertijd. Intussen blijft het idee van de dood in de gedachten van Alexis kruipen.

Benjamin Voisin, Philippine Velge en Félix Lefebvre in de film 'Été 85'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De heimwee naar de jaren '80 is aanwezig in dit liefdeverhaal, die zowel enorm romantisch als hartverscheurend is. Misschien ook wel met in gedachten dat deze coronacrisis dit verhaal vrij onmogelijk maakt, want zoenen met een mondkapje is erg lastig. Een prachtige film die absoluut onder je huid gaat zitten, vooral omdat je de hoofdpersonage Alexis 'echte liefde' gunt. Een schot in de roos zijn de muziekkeuzes, waaronder Sailing, het liedje van Rod Stewart. Die song past als puzzelstuk geweldig in de film. Met sterke rollen voor Félix Lefebvre en Benjamin Voisin die de film dragen. Wel schiet de film (vooral de scène in het mortuarium) vreselijk uit de bocht, en is het einde wat voorspelbaar. Daarom wordt het nooit zo sterk en onvergetelijk als de soortgelijke klassieker Call Me By Your Name. Drie sterren.

Cast
Naast Félix Lefebvre (Une nuit, à travers champs) en Benjamin Voisin (The Happy Prince) zijn ook Valeria Bruni Tedeschi (Les estivants) en Philippine Velge (Doctors) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door François Ozon (8 Femmes).

Été 85 is vanaf 3 september 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Romantiek. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV