Serierecensie: Dirty John seizoen 2 deelt de meest beruchte vechtscheiding ooit

Serierecensie: Dirty John seizoen 2 deelt de meest beruchte vechtscheiding ooit
Met Amanda Peet en Christian Slater

Film :

Vanaf vrijdag 14 augustus staat de serie Dirty John: The Betty Broderick Story op Netflix. Dat liefde niet altijd over rozen gaat, weten we nog van het eerste seizoen met Connie Britton en Eric Bana in de hoofdrol. Dat boek is gesloten, maar een totaal nieuw waargebeurd verhaal staat op ons te wachten. Lees hier de serierecensie van seizoen 2 van Dirty John.

Lees hier de serierecensie van Dirty John seizoen 1

Betty en Dan Broderick
Als Betty vermoedt dat haar man Dan vreemdgaat met zijn assistent, ontstaat een levensgevaarlijk kat- en muisspel. Het heftige verhaal haalde in 1983 vrijwel elke Amerikaanse krantenkop als The Betty Broderick Story. De uiteindelijke scheiding tussen de twee betreft een van de meest controversiële scheidingen ooit, en kende dan ook alle fatale gevolgen van dien.

Amanda Peet en Christian Slater in de serie 'Dirty John: The Betty Broderick Story'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Ook het tweede seizoen van Dirty John is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: één van de beruchtste scheidingszaken in de Verenigde Staten uit de vorige eeuw. Met glansrollen voor Christian Slater en de waanzinnig hysterische Amanda Peet. Dat haat en liefde vlak naast elkaar liggen, laat deze serie perfect zien. Langzaam maar zeker worden haarscheurtje in hun relatie zichtbaar. Ook gaat de serie terug in de tijd, waarbij de eerste ontmoeting, trouwen en de geboorte van de kinderen aan bod komen. We wanen ons in de jaren '80, inclusief kostuums (de schoudervulling en de pofmouwen zijn weer terug!) in een true crime-verhaal om je vingers bij af te likken. Een serie die je steeds meer bij de strot pakt. Vier sterren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Cast
Naast Amanda Peet (Sleeping with Other People) en Christian Slater (King Cobra) zijn ook Anna Jacoby-Heron (Contagion) en Rachel Keller (In the Shadow of the Moon) in deze serie te zien. Deze productie is onder andere geregisseerd door Maggie Kiley (What/If).

Dirty John seizoen 2 is vanaf 14 augustus 2020 op Netflix te zien. Genre: Misdaad, Drama. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. IMDb: 8,0.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Dirty John seizoen 2 deelt de meest beruchte vechtscheiding ooit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen