Top 5: 'coole' films om een extreme hittegolf te bestrijden

Top 5: 'coole' films om een extreme hittegolf te bestrijden
Met Cool Runnings, Eddie the Eagle en meer

Kijktip :

Een hittegolf in Nederland is een feit en de temperaturen schieten richting de 40 graden. Gelukkig zijn er in de filmgeschiedenis een paar 'coole' films verschenen die deze hitte enigszins dragelijk kunnen maken. Bekijk hier 5 films die een verfrissende bries geven in een zwoele zomeravond.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. Eddie the Eagle (2015, IMDb ★ 7,4)
Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal waarbij je hart smelt als sneeuw voor de zon. Eddie Edwards heeft maar één droom: Schansspringen op de Olympische Winterspelen van Calgary in 1988. Van underdog tot held met hoofdrollen voor Taron Egerton en Hugh Jackman. Een dikke aanrader en een 'feest' van een film die je eigenlijk niet mag missen. Bekijk hier waar je de film Eddie the Eagle kunt streamen.

2. Wind River (2017, IMDb ★ 7,7)
Een mix van thriller en misdaad met als decor het besneeuwde indianenreservaat Wind River, gelegen in de staat Wyoming. Daar ontdekt de ervaren speurder Cory Lambert (gespeeld door Jeremy Renner) het bevroren lijk van een tiener. Een zoektocht begint naar een duister geheim die het daglicht niet kan verdragen. Lees hier waar je de film Wind River kunt streamen.

3. Trolljegeren (2010, IMDb ★ 7,0)
Ja, ze bestaan echt! De beroemde trollen van Noorwegen. Vaak zijn de wezens lief en schattig, maar in deze Noorse mockumentary wordt het pure horror. Met een beetje fantasie zit je naar een best spannende film te kijken, en beschikbaar is op Netflix. Lees hier waar je de film Trolljegeren (Engelse titel: Trollhunter) kunt streamen.

4. Cool Runnings (1993, IMDb ★ 7,0)
Een legendarisch en waargebeurd verhaal over het Jamaicaanse bobsleeteam die hun droom willen volgen en mee willen doen met de Olympische Winterspelen. Kouder wordt het niet, maar lachen wordt het wel. Heerlijke komedie uit vervlogen tijden met niemand minder dan John Candy in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Cool Runnings kunt streamen.

5. Smallfoot (2018, IMDb ★ 6,6)

Lees hier onze filmrecensie van de film Smallfoot.

Tot slot: Een ijsbreker in de vorm van een animatiefilm die vanaf 20 augustus 2020 op Netflix staat. Een Yeti is ervan overtuigd dat de ongrijpbare wezens die bekend staan als 'mensen' echt bestaan. Een gezellige en leuke film die echt wel voor een beetje verkoeling gaat zorgen. Lees hier waar je de film Smallfoot kunt streamen.

Onder andere John Candy en Doug E. Doug in de film 'Cool Runnings'

Bekijk en lees ook de top 5 beste films voor een bruiloft(spartijtje).


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5: 'coole' films om een extreme hittegolf te bestrijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV