NOS-special SAIL Away over SAIL Amsterdam woensdag op NPO 1

NOS-special SAIL Away over SAIL Amsterdam woensdag op NPO 1
SAIL kan vanwege coronavirus niet doorgaan

Kijktip :

Geen tallships in de Amsterdamse haven dit jaar: SAIL 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door. Ter compensatie maakt de NOS SAIL Away, waarin de hoogtepunten uit de laatste edities van het grootste nautische evenement van Nederland nog eens voorbijkomen. Je ziet de special woensdag op NPO 1.

Driemaster
Simone Weimans vaart met de historische driemaster de 'Oosterschelde’ de originele route van de SAIL-In, van de haven van IJmuiden naar de IJ-haven in Amsterdam.

Bijzondere schepen
Tijdens de vaartocht wordt er teruggeblikt op de voorgaande edities met beelden van bijzondere schepen en de drukte van de pleziervaart, die anders dit jaar op het water te zien waren. Ondertussen spreekt Simone Weimans aan boord met verschillende gasten onder wie de voorzitter van SAIL 2020, Arie Jan de Waard. Hij vertelt over de geschiedenis van het evenement. Schipper Gerben Nab vertelt over wat een tallship zoals zijn 'Oosterschelde' nu zo bijzonder maakt.

De special SAIL Away is woensdag 12 augustus om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de gehele special NOS Sail Away terugkijken op Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS-special SAIL Away over SAIL Amsterdam woensdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen