Maandag in Op1: Locoburgemeester Hilbert Bredemeijer over drukte in Scheveningen

Maandag in Op1: Locoburgemeester Hilbert Bredemeijer over drukte in Scheveningen
De gasten van maandag 10 augustus

Kijktip :

De laatste dagen stonden vooral in het teken van de langdurige hittegolf die Nederland teistert. Vooral de stranden zijn heel druk, waardoor toegangswegen worden afgesloten. Verder in Op1: misdaad, coronacrisis én Willeke Alberti. Dit zijn de gasten van maandag 10 augustus.

De gasten in Op1 - Maandag 10 augustus

  • Den Haag worstelt met de extreme drukte op het strand van Scheveningen. De gemeente moest zondag zelfs toegangswegen afsluiten om te voorkomen dat alles vast zou komen te staan. Hoe kon het gisteren zo uit de hand lopen en welke maatregelen zijn er nodig om herhaling te voorkomen? Locoburgemeester Hilbert Bredemeijer van Den Haag is te gast bij Op1.

  • Het Openbaar Ministerie brengt in een nieuw proces-verbaal meerdere bekende strafrechtadvocaten in verband met het lekken van vertrouwelijke informatie. Zo zouden ze fungeren als doorgeefluik voor het kamp van Ridouan Taghi. We praten erover met NRC-misdaadverslaggever Jan Meeus en met advocaat Yassine Bouchikhi. Het OM noemt hem als één van de ‘boodschappenjongens’. En ook advocaat Gerald Roethof schuift aan, hij wordt niet genoemd in het proces-verbaal, maar neemt het wel op voor zijn collega’s.

  • Hoewel de strijd tegen corona nog lang niet gewonnen is, laten we met deze tropische temperaturen onze vakantiestemming niet verzieken. Waar vinden we de ijzeren discipline om onszelf toch aan de coronadiscipline kunnen houden? We praten erover met psycholoog Damiaan Denys.

  • 2020 had een prachtig jubileumjaar moeten worden voor Willeke Alberti, die in februari 75 jaar werd. Corona gooide roet in het eten. Na maanden langs de zijlijn, stond Willeke dit weekend eindelijk weer op het podium. Vanavond schuift Willeke aan bij Op1!

Presentatie
Op1 wordt maandag 10 augustus gepresenteerd door Tim Hofman en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Locoburgemeester Hilbert Bredemeijer over drukte in Scheveningen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier