Donderdag 13 augustus in Keuringsdienst van Waarde: Old Amsterdam

Donderdag 13 augustus in Keuringsdienst van Waarde: Old Amsterdam
Kaas is niet oud, maar smaakt dat alleen

Kijktip :

De Keuringsdienst van Waarde doet in de aflevering van donderdag 13 augustus onderzoek naar Old Amsterdam kaas. Die blijkt niet oud te zijn, maar alleen oud te smaken. De aflevering is om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Onnatuurlijk gerijpt
Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Kaasboeren en supermarktmedewerkers zeggen: Old Amsterdam is onnatuurlijk gerijpte kaas. Die rijpen hun kaas versneld. Old Amsterdam is geen echte oude kaas.

Rijpingsproces
In Keuringsdienst van Waarde een onderzoek naar het rijpingsproces van kaas en het verschil tussen natuurgerijpt en onnatuurlijk gerijpt.

Zuursel
Teun van de Keuken gaat bij Old Amsterdam langs voor opheldering. Hun kaas wordt 8 maanden gerijpt. Volgens hen is een oude kaas een kaas die oud smaakt. Zij hebben een zuursel ontwikkeld dat deze smaak binnen 8 maanden kan bereiken. Old Amsterdam noemt smaak belangrijker dan snelheid of je kaas oud mag noemen of niet.

De Keuringsdienst van Waarde: Old Amsterdam is op donderdag 13 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van De Keuringsdienst van Waarde terugkijken op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 13 augustus in Keuringsdienst van Waarde: Old Amsterdam of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen