Eerste deel Louis Theroux: Miami Mega Jail vrijdag op NPO 3

Eerste deel Louis Theroux: Miami Mega Jail vrijdag op NPO 3
De beruchte megagevangenis in Miami

Kijktip :

Deel één van het tweeluik Louis Theroux: Miami Mega Jail, waarin Louis Theroux een beruchte megagevangenis in Miami bezoekt, is op 14 augustus te zien op NPO 3. Het tweede deel van de reportage is vrijdag 21 augustus om 21:05 uur te zien op NPO 3.

Doorvoerplaats
Louis Theroux bracht in 2011 een bezoek aan de meest beruchte en gewelddadige afdeling van Miami County Jail. Met zesduizend gevangenen en een doorstroom van meer dan 100 duizend mensen per jaar, is deze megagevangenis een doorvoerplaats voor degenen die nog niet zijn veroordeeld en die in afwachting van een proces verblijven in het schemergebied tussen de rechtbank en gevangenis.

Vechten
In Miami County Jail verblijven 25 gevangenen per kooi. Ze zitten de hele dag in hun cel en worden twee keer per week een uurtje gelucht. Men vecht om eten en uit verveling, vechtpartijen zijn dagelijkse kost. Regelmatig belandt er iemand in de ziekenboeg. Overleven in deze gevangenis lukt alleen wanneer je stoer bent, een donkere huidskleur hebt en compromisloos kunt handelen.

Dodencel
Louis ontmoet de meest uiteenlopende gevangenen. Hij praat met mannen in de dodencel in afwachting van hun beroep, maar ook met gevangenen die voor het eerst een rechtszaal van binnen zien. Hij ontmoet schuldigen, mensen die een beetje schuldig zijn en mensen wier schuld nog bewezen moet worden.

Het eerste deel van Louis Theroux: Miami Mega Jail is op vrijdag 14 augustus om 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt de aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste deel Louis Theroux: Miami Mega Jail vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen