Vanavond op tv: NOS SAIl Away, film The Blind Side, docu Duran Duran en meer

Vanavond op tv: NOS SAIl Away, film The Blind Side, docu Duran Duran en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 12 augustus

Kijktip :

Het grote evenement SAIL gaat dit jaar in verband met het coronavirus niet door, maar gelukkig zendt de NOS vanavond een special uit om mooie herinneringen op te halen. Ook kun je bijvoorbeeld kijken naar de biografische dramafilm The Blind Side, er wordt ook een documentaire over Duran Duran uitgezonden en er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 12 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: NOS SAIL Away

NPO 1
19:00 uur

Geen tallships in de Amsterdamse haven dit jaar: SAIL 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door. Ter compensatie maakt de NOS SAIL Away, waarin de hoogtepunten uit de laatste edities van het grootste nautische evenement van Nederland nog eens voorbijkomen. Simone Weimans vaart met de historische driemaster de 'Oosterschelde’ de originele route van de SAIL-In, van de haven van IJmuiden naar de IJ-haven in Amsterdam. Tijdens de vaartocht wordt er teruggeblikt op de voorgaande edities met beelden van bijzondere schepen en de drukte van de pleziervaart, die anders dit jaar op het water te zien waren. Ondertussen spreekt Simone Weimans aan boord met verschillende gasten onder wie de voorzitter van SAIL 2020, Arie Jan de Waard. Hij vertelt over de geschiedenis van het evenement. Schipper Gerben Nab vertelt over wat een tallship zoals zijn 'Oosterschelde' nu zo bijzonder maakt.


Biografisch drama: The Blind Side

NET 5
20:30 uur

In The Blind Side is Michael Oher een getraumatiseerde Afro-Amerikaanse puber die op straat leeft in Memphis. Op een avond wordt hij opgemerkt door de welgestelde Leigh Anne Touhy. Omdat de jongen geen slaapplaats heeft, biedt ze hem onderdak aan. Michael vindt een thuis bij de liefdevolle Leigh Anne en haar gezin en bloeit helemaal op. Aangemoedigd door zijn nieuwe familie krijgt hij de kans echt iets van zijn leven te maken en zijn enorme talent voor American Football te benutten.


Docu: Duran Duran - There's Something You Should Know

NPO 3
21:15 uur

Duran Duran - There's Something You Should Know is een documentaire over de band Duran Duran, die geldt als icoon van de New Romantic muziekstroming van begin jaren 80. Hits als The Reflex, 120 miljoen verkochte albums en verschillende ups en downs later is de muzikale creativiteit na vier decennia nog niet opgedroogd. De tieneridolen van toen vertellen smakelijk over hun plotselinge megasucces en laten ons toe in het repetitielokaal en bij de voorbereidingen op hun laatste concert van de Paper Gods-tour in Tokyo.


Nieuw: The Royals

FOX
21:30 uur

Vanaf vanavond zendt FOX elke woensdag om 21:30 uur een dubbele aflevering van de dramaserie The Royals uit. De serie van tv-zender E! uit 2015 is de komende tijd te zien bij FOX. The Royals gaat over een fictieve versie van de Britse koninklijke familie. Aan het begin van de serie is koning Simon het staatshoofd. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw, koningin Helena, die heel wat te stellen heeft met haar twee jongste kinderen, de nogal hedonistische tweeling Liam en Eleanor. Van de geplande troonopvolger, oudste zoon Robert , wordt gedacht dat hij om het leven gekomen is, waardoor onverwachts Liam klaargestoomd moet worden voor de troon.


Docu: The Road to Fame

NPO 2
23:00 uur

In China's eerste officiële samenwerking met Broadway strijden vijf Chinese eindexamenstudenten om een rol in de musical 'Fame', zo is te zien in de documentaire The Road to Fame. De competitie is hard, de jeugdwerkeloosheid in China groot. Lukt het de studenten om hun dromen waar te maken en stellen ze als kinderen van de eenkindpolitiek hun ouders, die natuurlijk zeer hoge verwachtingen hebben, niet teleur? Terwijl ze hard trainen om te schitteren in de musical, fantaseren ze al over hun toekomst als ster. Gaan ze het na hun eindexamen redden in China's corrupte entertainmentindustrie?Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: NOS SAIl Away, film The Blind Side, docu Duran Duran en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV