Donderdag bij Op1: Jacco Vonhof over verplichte quarantaine voor MKB'ers

Donderdag bij Op1: Jacco Vonhof over verplichte quarantaine voor MKB'ers
Dit zijn de gasten van 13 augustus

Kijktip :

De verplichte thuisquarantaine blijft de gemoederen bezighouden, ook vanavond bij Op1 wordt er weer over gesproken. Verder: ventilatie op middelbare scholen, 75 jaar bevrijding in Nederlands-Indië en Wibi Soerjadi. Dit zijn de gasten van donderdag 13 augustus.

De gasten in Op1 - donderdag 13 augustus

  • Minister Hugo de Jonge lanceerde van de week een plan om thuisquarantaine verplicht te stellen voor mensen die mogelijk besmet zijn met corona, op straffe van flinke boetes. In de Tweede Kamer kreeg hij zware kritiek, de minister moet terug naar de tekentafel. Maar het plan is nog niet van de baan. MKB-voorzitter Jacco Vonhof vreest dat vooral kleine ondernemingen door de omstreden maatregel failliet zullen gaan, nu er een tweede golf in aantocht is.
  • Patricia Bruijning, epidemioloog van het UMC Utrecht, denkt dat met genoeg ventilatie de middelbare scholen maandag prima weer open kunnen. Samen met Philomena Bluyssen, binnenmilieuspecialist van de TU Delft, gaat ze onderzoek doen op scholen. En hoe kijken schooldirecteur Maryse Knook en economiedocent Ton van Haperen naar de start van het schooljaar?
  • Zaterdag is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederlands-Indië. Niet alleen krijgsgevangenen, ook vrouwen en kinderen zaten daar in de Japanse interneringskampen. Zo ook Thea Meulders. Zij zat als peuter 3,5 jaar met haar moeder en zusje in een Jappenkamp. 75 jaar later vertelt ze haar verhaal op scholen.
  • Pianist Wibi Soerjadi blies in maart 50 kaarsjes uit in Disneyland Parijs. Het had de voorbode moeten zijn op een jaar vol verjaardagsconcerten en muziek, maar een inbraak en de coronacrisis veranderde alles. Inmiddels ziet de toekomst er voor Wibi een stuk rooskleuriger uit: dit weekend zit hij weer achter zijn vertrouwde vleugel.

Presentatie
Op1 wordt donderdag 13 augustus gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV