Vanavond op tv: Op1 over Beiroet & FC Barcelona - Bayern München

Vanavond op tv: Op1 over Beiroet & FC Barcelona - Bayern München
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 14 augustus

Kijktip :

Talkshow Op1 komt vrijdagavond om 19:00 uur met een extra uitzending die volledig in het teken staat van de actiedag van Giro555 voor Beirut. Op Net5 kun je genieten van de start van Criminal Minds seizoen 14 en SBS6 zendt de Champions League wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 14 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Op1 Beiroet

NPO 1
19:05 uur

In deze extra uitzending van Op1 is er 50 minuten lang aandacht voor Libanon, waar vandaag een landelijke actiedag van Giro555 voor is vanwege de explosie in hoofdstad Beiroet op 4 augustus.

Minister Kaag
Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen ontvangen onder anderen minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) over de situatie in Libanon.

Impact
Een aantal Libanese gasten schetst welke impact de explosie heeft op hen, hun familie en het toch al door crisis getroffen Libanon. Camille Michel (leider van het reddingsteam USAR) komt met enkele teamleden en een speciale reddingshond naar de studio om te praten over wat USAR in Beiroet doet.

Verslag
Presentator Danny Ghosen heeft in Beiroet een persoonlijk verslag gemaakt voor Op1 Beiroet en er wordt ook live met hem geschakeld.

Geld
De actievoorzitter van Giro555 zal uitleggen wat er met het opgehaalde geld wordt gedaan.

Start: Criminal Minds seizoen 14

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vanaf vanavond het veertiende seizoen van Criminal Minds, een van de meest succesvolle crimeseries ter wereld, opnieuw uit. Dat gebeurt met dubbele afleveringen op vrijdagavond vanaf 20:30 uur.

Eliteteam
Deze Amerikaans-Canadese misdaadserie draait om het eliteteam van de FBI: de BAU (Behavioral Analysis Unit). Zij analyseren de meest gevaarlijke criminelen en stoppen hen voordat ze weer toeslaan.

Ontvoerd
Wanneer Reid en Garcia in deze eerste aflevering worden ontvoerd door Benjamin Merva, is het aan de rest van het team om ze te vinden. De BAU vindt verrassende aanwijzingen in hun eigen geschiedenis.

Misdaadfilm: Goodfellas

Veronica
20:30 uur

Regisseur Martin Scorsese oogste vorig veel lof (en Oscarnominaties) met zijn maffiafilm The Irishman (te zien op Netflix), maar aan het geniale misdaadmeesterwerk Goodfellas zal hij wellicht nooit meer kunnen tippen. De film is vrijdag te zien op Veronica

Verhaal
Henry Hill wil als van jongs af aan bij de maffia en begint er zijn carrière als loopjongen. Jimmy Conway neemt hem onder zijn hoede en door de jaren heen lijkt alles op rolletjes te lopen. Henry verdient bakken met geld, trouwt en zijn maffia-partners worden als familie. Op een dag komt Henry erachter dat Jimmy zaken doet buiten de maffia om en realiseert zich dat hij dat misschien ook moet gaan doen om het hoofd boven water te kunnen houden.

Live: FC Barcelona - Bayern München

SBS 6
20:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur live verslag van FC Barcelona - Bayern München in de kwartfinale van de UEFA Champions League.

De kwartfinales worden allemaal, net als de halve finales en de finale, op neutraal terrein in Lissabon gespeeld. Het gaat om enkele wedstrijden, waardoor het slot van de Champions League binnen anderhalve week wordt afgewerkt.

Op deze vrijdagavond staat een ware kraker op het programma: het Barcelona van Lionel Messi en Frenkie de Jong tegen misschien wel dé favoriet voor deze editie van de Champions League, Bayern München.

Deel 1: Louis Theroux - Miami Mega Jail

NPO 3
21:20 uur

Deel één van het tweeluik waarin Louis Theroux een beruchte megagevangenis in Miami bezoekt. Het tweede deel van de reportage is volgende week vrijdag 21 augustus om 21:05 uur te zien op NPO 3.

Doorvoerplaats
Louis Theroux bracht in 2011 een bezoek aan de meest beruchte en gewelddadige afdeling van Miami County Jail. Met zesduizend gevangenen en een doorstroom van meer dan 100 duizend mensen per jaar, is deze megagevangenis een doorvoerplaats voor degenen die nog niet zijn veroordeeld en die in afwachting van een proces verblijven in het schemergebied tussen de rechtbank en gevangenis.

Vechten
In Miami County Jail verblijven 25 gevangenen per kooi. Ze zitten de hele dag in hun cel en worden twee keer per week een uurtje gelucht. Men vecht om eten en uit verveling, vechtpartijen zijn dagelijkse kost. Regelmatig belandt er iemand in de ziekenboeg. Overleven in deze gevangenis lukt alleen wanneer je stoer bent, een donkere huidskleur hebt en compromisloos kunt handelen.

Dodencel
Louis ontmoet de meest uiteenlopende gevangenen. Hij praat met mannen in de dodencel in afwachting van hun beroep, maar ook met gevangenen die voor het eerst een rechtszaal van binnen zien. Hij ontmoet schuldigen, mensen die een beetje schuldig zijn en mensen wier schuld nog bewezen moet worden.

Terug: Ed Stafford, First Man Out

Discovery
21:30 uur

Ed Stafford is vanaf vanavond terug met een nieuw extreem seizoen van First Man Out. Hij neemt het elke aflevering op tegen een ervaren survival-expert in een wedstrijd om als eerste aan te komen op de plek van bestemming. De afleveringen zijn wekelijks op vrijdag om 21:30 uur te zien op Discovery.

Onheilspellend
Ed Stafford reist af naar de meest onheilspellende gebieden van China, waar hij per aflevering de strijd aangaat met een andere ervaren survival-expert. De uitdaging: zorgen dat je als eerste van de twee bij een vooraf gekozen eindpunt komt.

Dodelijke jungles
Het is geen normale snelheidswedstrijd; Ed en zijn uitdagers zijn dagen onderweg dwars door de onbegaanbare natuur die China te bieden heeft: van dodelijke jungles en hoge bergtoppen tot droge woestijnen en drassige moerassen. Ze moeten zelf de snelste weg uitstippelen, eten vinden en overnachten tussen de soms gevaarlijke dieren.

Reputatie
Voor Ed staat er meer op het spel dan alleen overleven en heelhuids de finish halen. Hij wil laten zien dat hij de beste survivalexpert ter wereld is en zet dus ook zijn reputatie op het spel.

Op Vrijdag: Loretta Schrijver & Bilal Wahib

NPO 1
21:36 uur

In de laatste aflevering van de talkshow Op Vrijdag zijn presentatrice Loretta Schrijver en acteur en rapper Bilal Wahib te gast bij Renze Klamer in de talkshow Op Vrijdag.

Verborgen talenten
Ze praten over hun guilty pleasures, delen hun verborgen talenten en er is ruimte om een spelletje te spelen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit.

Speurwerk
Sidekick Noortje Veldhuizen duikt in haar eigen rubriek 'Kantoortje van Noortje' in het leven van de gasten en deelt haar speurwerk op kenmerkende wijze met de kijker.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV